avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA firma straina
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA firma straina

Va salut,
Revin cu o intrebare la care nu am primit raspuns:
O firma de transport din Germania la care am apelat pentru transportarea unor bunuri personale din Romania in Germania,sustine ca trebuie sa-mi incaseze 24% TVA intrucat adresa de incarcare este in Romania si ca ar urma sa vireze TVA-ul Romaniei.
Personal nu pot intelege o asemenea logica,intrucat indiferent de adresa de incarcare din lume,o firma inregistrata in Germania este platitoare de TVA in Germania,in cuantum de 19%,cat prevede legislatia aceastei tari.
Asadar,cum stau lucrurile?

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Artigas , utilizator 22:02, 24 Octombrie 2012
Daca firma din Germania este platitoare de TVA,se factureaza fara TVA ,se face taxare inversa adica 4426-4427.
Buna seara,
Nu am inteles nimic.Daca se poate va rog mai explicit.
Cu consideratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tva servicii turism aurora draghici aurora draghici Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)