avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calculare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calculare pensie de intretinere

Buna ziua. Mă interesează cum se calculează pensia de întreţinere pentru copilul din prima căsătorie in condiţiile în care mai am un copil minor din a doua căsătorie. Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Hodut , Avocat 22:51, 25 Octombrie 2012
Pensia de intretinere se stabileste in functie de cuantumul intretinerii datorate de parinte copiilor sai, raportat la numarul acestora. In situatia dvs, avand 2 copii, cuantumul intretinerii este stabilit la o treime din venitul dvs. lunar. Prin urmare, pensia de intretinere pentru copilul din prima casatorie va fi de 1/6 din venitul lunar, adica jumatate din 1/3 din venitul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere cioba mihaela cioba mihaela Buna seara. Imi cer scuze daca s-a mai pus aceasta intrebare si nu am observat. In cazul in care se datoreaza pensie alimentara, iar cel care o plateste are un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara criss71 criss71 Buna ziua ! Ma intereseaza daca tatal copilului este sofer international , angajat in Ro cu salariul minim pe economie , diurna care o primeste intra la ... (vezi toată discuția)
Lamurire procente pensie alimentara mai multi copii-jurisprudenta romana sky2015 sky2015 Situatia este urmatoarea: Se plateste pensie intretinere unui copil minor care locuieste cu mama sa in cuantum legal de 1/4(25%) din venit.Din o casatorie ... (vezi toată discuția)