avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... o intrebare despre scoala de soferi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

o intrebare despre scoala de soferi

vreau sa stiu...fiecare document de la dosar dupa cat timp expira?! si care anume... si mai vreau sa stiu daca am inceput scoala de soferi pe data de 10 .10 .2011...am retras dosarul pe data de 11.05.2012...cand expira acest dosar... precizez ca am avut un accident rutier si am avut unele probleme medicale . #-o#-o [ps : nu am mai putut conduce....probleme la picior + traume ...accident rutier ...lovita de un sofer neatent pe trecere de pietoni]:stunned::((
Cel mai recent răspuns: lusyana , utilizator 23:26, 23 Decembrie 2012
Scoala de soferi ( mai precis fisa de scolarizare) este valabila 12 luni de la data absolvirii, adica de la data efectuarii ultimei ore de conducere.

Trebuie sa stiti ca, din punct de vedere legal, un dosar de scolarizare NU poate fi prelungit, ci intr-o astfel de situatie trebuie sa urmati din nou cursurile INTEGRAL: adica pregatirea teoretica si toate orele de conducere minim obligatorii.

VALABILITATEA DOCUMENTELOR

La intocmirea dosarului pentru scoala de soferi sau sustinerea examenului pentru permis vi s-a cerut sa pregatiti o serie de documente. Iata care este valabilitatea acestora:

Avizul psihologic si fisa medicala sunt valabile 1 an de la data efectuarii lor. Daca ele au fost facute cu mult timp inainte de a va inscrie la scoala de soferi, vor expira inainte de a expira fisa de scolarizare, deci s-ar putea sa fiti nevoiti sa refaceti fisa medicala pentru a mai putea sustine examenul pentru permis.

Cazierul judiciar este valabil 6 luni de la data eliberarii. Daca nu promovati examenul din primele incercari, veti fi nevoiti sa solicitati eliberarea unui nou cazier judiciar.

Fisa de scolarizare: este documentul eliberat de scoala de soferi la finalul pregatirii. Pe fata fisei de scolarizare se regaseste data inceperii cursului teoretic, iar pe verso data de inceput si data de sfarsit a programului de pregatire. Fisa de scolarizare este valabila 1 an de la data efectuarii ultimei ore de conducere (data finala de pe spatele fisei).

Taxa pentru permis, (cea de 68 de lei), nu are valabilitate. Daca intr-un an de zile, cat este valabil dosarul de scolarizare, nu promovati examenul auto, taxa se poate folosi la un nou dosar sau puteti solicita returnarea sumei.

Taxa de examinare, achitata la serviciul de impozite si taxe locale, este valabila doar pentru 1 examen. Aceasta trebuie platita ori de cate ori sustineti una dintre probe.

Atentie: taxa are valoarea de 5 lei pentru examinarea la categoria B si 24 lei pentru categoriile C, CE si D, doar pentru primele 3 examene (teoretice sau practice). De la al 4-lea examen taxa creste la 72 lei, indiferent de categorie.


[ link extern ]
Multumesc frumos !
Scoala de soferi ( mai precis fisa de scolarizare) este valabila 12 luni de la data absolvirii, adica de la data efectuarii ultimei ore de conducere. Ultima zi de scoala a fost pe in luna martie cred si am scos dosarul in mai pe data de 10 .deci ce sa mai cred. pot sa mai dau de permis ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate scoala de soferi jacquelline jacquelline As dori sa stiu care este valabilitatea pentru scoala de soferi (nr. de inregistrare al dosarului dat la inscrierea la scoala este 28.04.2012, fisa medicala ... (vezi toată discuția)
Scoala de soferi, valabilitate dosar moa_gabor moa_gabor Buna ziua, Am gasit raspunsuri asemenatoare pe forum, insa as dori o confirmare in situatia mea. Am inceput scoala de soferi pe data 07.01.2015. Din ... (vezi toată discuția)
Scoala de soferi si examenul Just-drept Just-drept Doi soti locuiesc in mediu rural,unde locuiesc.Sotia e cadru didactic,la scoala unde locuiesc. Ei locuiesc cu mutatie flotat in zona rurala,din judetul X,dar ... (vezi toată discuția)