avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda de viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda de viteza

Am fost amendat ca am circulat cu viteza de 75km/h.
In proces scrie:a condus auto cu nr.......,marca..... pe dn67 din directia x-y cu viteza de 75 km/h in localitatea.....
Fapta savarsita 121/1din hg1391/06si sanctionata de art.100/2din oug 195/2002;108/b/2 oug 195/2002.La martor asistent este trecut numarul unei masini dinaintea mea oprita tot pentru viteza si ea dar la rubrica martor asistent nu a fost semnata de acel sofer.
La alte mentiuni am scris"consider ca am circulat corect,solicit proba video".am platit si 140 lei (la jumate) in termenul de 48 ore.
Ce sanse de castig am daca -i dau in judecata??
Stiu ca trebuie sa scrie pe proces masina si nr.radarului cu care ai fost prins.La mine nu exista acest lucru.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:54, 30 Octombrie 2012
Daca ati fost nemultumit de procesul-verbal, constatarile si masurile dispuse de agentul constatator, DE CE ati achitat amenda?
alv84 a scris:

Daca ati fost nemultumit de procesul-verbal, constatarile si masurile dispuse de agentul constatator, DE CE ati achitat amenda?


simplu, a achitat amenda in 2 zile ptr ca a este 1/2, in cazul respingerii plangerii ar achita amenda intreaga.

achitarea amenzii nu inseamna recunoasterea vinovatiei.

@anghel teodor, veti avea succes in atacarea procesului verbal de contraventie in conditiile in care la rubrica martor trebuia trecute datele de identificare ale martorului, numele, prenumele, CNP-ul si semnatura si nu nr unei masini.

Art. 180. – (2) În cazul în care contravenientul refuza sau nu poate sa semneze procesul-verbal, agentul constatator va face mentiune despre aceste împrejurari, care trebuie sa fie confirmate de un martor asistent. În acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal si semnatura martorului.

nu este neaparat necesar sa fie trecut nr radarului, este suficient sa fie inscris ca inregistrarea a fost facuta cu un mijloc de inregistrare omologat aflat in masina X.
daca nici acest lucru nu este inscris in procesul verbal, la proces politia trebuie sa demonstreze ca ati circulat cu viteza respectiva prezentand plansele foto si nu contravenientul sa demonstreze ca a circulat cu o viteza in limita legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie Asfaltel Asfaltel Buna ziua. Am fost amendat azi pentru depasirea vitezei legale, 72 km /h unde zic ei ca limita era de 50 km /h , desi eu cred ca era 70 km/h ( nu m-am mai ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie cu data gresita mitriosca mitriosca Buna ziua, Ieri (11.10.2012) am fost surprins de un radar intr-o localitate cu 87 km/h unde restrictia de viteza este 50 km/h. Problema este ca dl Agent a ... (vezi toată discuția)
Permis retinut robertnnn robertnnn Buna ziua, Aseara pe la ora 10pm am fost oprit de radarul nou pe motiv ca circulam cu o viteza de 112km/h in localitate. Nu l-am vazut unde era pozitionat, ... (vezi toată discuția)