avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Achitarea partiala sau totala a prejudiciului poate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Achitarea partiala sau totala a prejudiciului poate modifica decizia in calea recursului?

Achitarea partiala sau totala a prejudiciului, poate modifica o decizie penala in calea recursului la ICCJ? Ce exceptie trebuie invocata motivarea recursului la ICCJ ??
In fapt :
Trimiterea in judecata a fost facuta in baza legii 161/2003 si art 7 legea 39/2003. Pe fond toti care au achitat din prejudiciu inclusiv liderii de grup au primit 3 ani si 5 luni cu suspendare si interzicerea unor drepturi, iar cei care au cerut achitare din lipsa de probe suficiente, sau pur si simplu motive personale si nu au achitat din prejudiciu ca ceilalti au primit 5 ani cu executare (minimul dupa cum a afirmat judecatorul de fond). Judecatorul fond a aplicat dispoziţiile art. 74, 76 Cod penal pentru fiecare infracţiune pentru care au fost condamnaţi in baza art. 71 Cod penal , sper ca ma intelegeti, luand in calcul bunavointa lor de a repara prejudiciul creat. In recurs, intre timp la curtea de apel si ceilalti care isi luasera cu executare au achitat din prejudiciu , dar in pronuntare curtea de apel a pastrat decizia initiala si a respins recursurile tuturor. Ce ramane acum de facut pentru cei cu 5 ani , fiindca curtea de apel nici macar nu a observat sau mentionat ceva in hotararea de sedinta de faptul ca depusesera si ceilalti sume de bani reprezentand prejudiciul ???
Daca s-a judecat recursul nu se mai poate face nimic.
de ce spuneti asta domnule avocat penalist ??
~ Conținut șters la cerere ~
Domnule avocat Luca, la curtea de apel s-a terminat rapid in 2 termene...,ni s-au respins toate recursurile inculpatilor si s-au mentinut celelalte dispozitii ale sentintei de pe fond , iar in decembrie este primul termen la ICCJ.

Pentru inculpatii care si-au luat cu suspendare tribunalul a facut aplicarea disp.art74 alin.1 lit.b si art.76 Cod penal, retinand staruinta depusa de inculpati pentru repararea pagubelor pricinuite, deoarece inculpatii au achitat diferite sume de bani catre partile vatamate si partile civile.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Este aceasta hotarare definitiva? picika picika buna in decembrie 2011 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu supraveghere.(art.215 alin 1,2,3) atat parchetul cat mine am declarat recurs,parchetul a cerut ... (vezi toată discuția)
Rãmânerea definitivã a deciziilor penale la intrarea în vigoare a noului cod de procedurã penalã anapopescu1 anapopescu1 Buna ziua, Respectos va rog sa-mi raspundeti la 2 intrebari. Sunt implicata intr-un proces penal la Curtea de Apel Craiova iar pe data de 27 Ianuarie 2014 ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. al. 7 din c. proc. pen.- ce mai pot face? andrutu andrutu am si eu o intrebare?am un proces penal in urma caruia am o condamnare de 6 ani.am facut apel la curtea de apelsi am cerut art.320,indice 1.,dar parca nici nu ... (vezi toată discuția)