avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inscrierea la masa credala in lipsa notificarii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inscrierea la masa credala in lipsa notificarii

Cum ma pot inscrie la masa credala pentru o firma intrata in insolventa daca lichidatorul nu m-a notificat ? Am aflat accidental de intrarea firmei respective in insolventa si acum termenul limita este depasit cu cca. o luna de zile.
Cel mai recent răspuns: innocent , utilizator 18:47, 31 Octombrie 2012
Obligatia adminitratorului judiciar era aceea de a notifica toti creditorii cunoscuti. Art.90 din Legea 64/1995 sanctioneaza cu decaderea din dreptul de a participa la distribuirile de sume numai pe creditorii care, desi li s-a notificat deschiderea procedurii, nu depun cerere de admitere a creantelor pana la expirarea termenului stabilit.

Sunt exceptati de la aceasta sanctiune creditorii care nu au fost notificati potrivit legii.
Multumesc mult, am inteles ca nu am decazut din drepturi dar intrebarea mea este : ma mai pot inscrie la masa credala in baza unei cereri adresate lichidatorului sau tribunalului ( nu stiu cui), chiar daca termenul limita de inscriere a fost depasit si sa explic in cerere ca nu am fost notificata ? Cum trebuie procedat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa credala Otilia B. Otilia B. Daca nu ne-am inscris in termenul prevazut pt. masa credala cum as mai putea sa fac asta ? Mentionez ca inca nu s-a declarat falimentul, firma este in ... (vezi toată discuția)
Insolventa c_oana c_oana Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?(tin sa mentionez ca am aflat de insolventa de ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)