avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA - calcul plafon
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA - calcul plafon

Am doua activitati cu acelasi cod CAEN, Alte forme de invatamant n.c.a. CAEN 8559, insa o activitate legata de predarea unor cursuri este autorizata de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii si este scutita de TVA, cealalta nu este autorizata si va trebui sa se declare platitoare dupa depasirea plafonulul de 65000 Eur.
Intrebare: veniturile din ambele activitati intra in cifra de afaceri, in acest caz cum fac dovada ca depasirea plafonul de TVA (65000 eur respectiv 220000 lei), nu s-a realizat din activitatea neautorizata, ci cumulat din cele 2 activitati dintre care una este scutita de TVA. Mai ales ca in declaratia 392 care se depune anual, se trece cifra de afaceri realizata de societate adica, cumulat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sylvyana , utilizator 13:31, 7 Noiembrie 2012
Pentru a calcula depasirea plafonului, In cifra de afaceri nu intra activitatile scutite de TVA fara drept de deducere cum este invatamantul.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cod caen 8559 denisia puiu denisia puiu Am o societate cod caen 8559 alte forme de învățământ. Activitatea consta în desfășurarea de ateliere de gătit pentru copii și adulți cursuri care ... (vezi toată discuția)
Tratamentul fiscal din punct de vedere al tva? infoexpertgrup infoexpertgrup Buna ziua, O societate comerciala S.R.L cu sediul in Romania are ca obiect de activitate prestarea de servicii medicala in baza codului CAEN 8622- ... (vezi toată discuția)
Srl centru meditatii - scutire de tva Mcmillan Mcmillan Buna ziua Doresc sa infiintez un SRL care va avea va obiect de activitate un Centru de Meditatii Online (Cod CAEN 8559 - Alte forme de învatamânt ... (vezi toată discuția)