avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul de vânzare-cumpãrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul de vânzare-cumpãrare

Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de acord cu încheierea acestui act?
Cel mai recent răspuns: innocent , utilizator 10:05, 1 Noiembrie 2012
Daca nu este de fata trebuie o procura notariala explicita ca vinde masina respectiva cumparatorului prezent la Notariat.
dar el nu e acasa e in strainatate iar masina este acasa sa o inmatriculez eu. Pentru inmatriculare am procura insa acum ar vrea sa o vanda si eu as vrea sa o cumpar.
Va recomand sa va interesati la Politie fiindca pentru vanzarea autoturismelor nu se impune act notarial, este suficient contractul de vanzare-cumparare semnat de parti dar proprietarul este cel care se duce la Politie cu contractul si actele originale ale masinii si efectueaza in baza contractului de vanzare-cumparare, radierea masinii de pe numele sau ca apoi cumparatorul sa o inmatriculeze pe numele sau. S-ar putea sa va trebuiasca mai degraba o procura prin care va imputerniceste sa faceti Dvs. toata formalitatile care-i revin si sa radiati masina de pe numele sau si nu acordul de vanzare a masinii.
tocmai asta e problema...proprietarul masinii nu e acasa si nu poate ajunge curand! ar dori sa vanda masina iar eu sa o cumpar! asta am intrebat...daca s-ar putea face un act de vanzare cumparare fara prezenta dar cu acordul lui!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
silvestrupatrascu, utilizator
Acordul lui verbal, probabil... neavand procura si nefiind personal la incheierea vanzarii, nu aveti cum dovedi ca proprietarul masinii intentioneaza sa v-o vanda, asadar nu veti putea incheia contractul de vanzare cumparare.

Alte discuții în legătură

E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Procura notariala avocatnou008 avocatnou008 Buna ziua revin si eu cu o intrebare. Am o masina inmatriculata pe numele mamei si vreau sa circul si eu cu ea dar mai mult ea este plecata la munca in ... (vezi toată discuția)
Procura din strainatate ioana1986 ioana1986 Buna ziua! Este valabila o procura facuta in italia pe teritoriul romaniei? Unde trebuie facuta? La consulat sau la un notar si apoi tradusa si apostilata in ... (vezi toată discuția)