avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt infiat si nu imi cunosc drepturiile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt infiat si nu imi cunosc drepturiile

am o varsta de 40 de ani si sant infiat de la varsta de 8 ani de catre matusa mea cu toate efectele firesti matusa mea cand ma infiat nu era casatorita intre timp sa casatorit si este legitima cu sotul ei dupa ce sa casatorit cu sotul a mai trait cam vreo 10 ani si a decedat . sotul matusi mele a vandut casa anul trecut eu cand am auzit mam dus la cartea funciara si am scos extrasul de carte funciara si copie dupa certificatul de deces al matusi mele care ma infiat sa vad ce scrie in acel extras dupa cate am vazut in acel extras scrie in data de 04.09.1998 intambulare cu titlu drept proprietate cu titlu drept cumparare dobandit conventie cota intiala 1/2 cota actuala 1/2 . si mai scrie in anul 2002.14.05 intambulare drept proprietate cu titlu de drept donatie dobandit conventie cota intiala 1/2 cota actuala 1/2 fiind numitul sotul matusi care ma infiat sotul matusi mele care ma infiat a vandut acest imobil fara sami spuna si mie nimik oare va rog sami spuneti si mie cum ramane cu drepturiile mele sant copilul nimanui nu am nici un drept nici la parinti mei cei naturali si nici la matusa pe care ma infiat unde este dreptul meu de copil infiat ce demersuri trebuie sa parcurg cum trebuie sa iau lucruriile de la capat sa-mi pot revendica aceste drepturi pe care le am ca copil infiat cu toate efecte firesti deoarece nu am fost chemat in instanta sa ma desfieze si sa fiu decazut din drepturi ce trebuie sa fac eu am scos de la noi de la primarie certificat de deces al matusi am certificatul meu de nastere pe care se vede in ce an ma infiat am extras de carte funciara si as dori sa merg spre instanta pentru al da in judecata si sami recastig drepturiile dupa cate stiu eu trebuie facuta succesiunea si umblat la rezerva succesorala . raman cu speranta ca acest mesaj va fi citit de catre toti membri si consultanti acestui site si indata voi primi raspuns . ca sa stiu si eu ce pot face. va multumesc si va doresc toate cele bune . cu stima si drag va doresc multa sanatate . la revedere !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:22, 1 Noiembrie 2012
odată adoptat/înfiat de acea mătușă : sunteți copilul ei legitim, cu mama dvs naturală NU mai aveți nimic de împărțit.La decesul mamei dvs adoptive : trebuia făcută dezbaterea succesiunii, să fiți chemat de notar și să moșteniți cota dvs parte din ce a fost a mamei adoptive.Depuneți o Plângere la Camera Județeană a Notarilor Publici din acel județ.Nu am înțeles prea bine partea cu ”proprietate cu titlu de drept donatie dobandit conventie cota intiala 1/2 cota actuala 1/2 fiind numitul sotul matusi care . . . ” ?

Initial acceptati deschiderea formelor de dezbatere a succesiunii
Va trebui sa atacati in instanta donatia pt ca v-a incalcat rezerva succesorala, cereti ca instanta sa dispuna reductiunea liberalitatii facute in favoarea sotului.
Nu pierdeti timpul ca dreptul dvs la actiune se va prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt infiat si dezmostenit? eva-1978 eva-1978 buna ziua o problema am si eu o problema . sunt infiat la o matusa de a mea ( sora tatalui meu) de la 4 ani. dupa cativa ani matusa mea s-a casatorit s-au ... (vezi toată discuția)
Mostenitor fara drepturi? IONEL-1972 IONEL-1972 as dori sa ma indrumati ce este de facut, precizez urmatoarele mai jos : - am fost infiat de catre sora tatalui meu natural in anul 1980 cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin testament mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile ce se vor afla dupa decesul ei .In acel moment avea un apartament dupa divortul de ... (vezi toată discuția)