avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietari

Buna ziua,
Socrii mei vor dona ( cu drept de folosinta viagera) un imobil in favoarea sotiei mele in cota de 3/4 iar restul de 1/4 catre cumnata mea.Avind in vedere ca noi vom locui in continuare in aceasta casa , apar doua probleme : intretinerea casei in continuare si eventuala vinzare a casei.
Drept care va rog sa-mi spuneti :
1.daca trebuie sa cer acordul cumnatei pentru orice cheltuiala de intretinere,renovare,reparatii si cum sa-mi recuperez banii pentru partea ei
2.cum o pot convinge ca,in cazul in care trebuie sa vind partea mea ( majoritara ), sa nu-mi creeze probleme.
Va multumesc mult.O zi mai buna !
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:12, 4 Noiembrie 2012
In privinta cheltuieilor comune, trebuie sa conveniti cu cumnata dvs. cum veti contribui si fiecare sa-si respecte partea. Probabil, din moment ce dvs. veti locui acolo cu sotia, tot dvs. va vor reveni cheltuielile de intretinere, utilitati etc. Avand in vedere ca cele doua surori vor cumpara in indiviziune, daca sotia dvs. va dori sa vanda si va gasi un cumparator dispus sa cumpere doar cota sa de 3/4 (in indiviziune) o va putea face fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.contract de vanzare cumparare cu clauza de uz viager BrigitteFrey BrigitteFrey Sper ca pe parcursul relatarii sa fiu cat mai directa si bine inteleasa. Deci, sotul meu ( la data incheierii contractului fiind necasatorit) a incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)
Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct viager? Zbranca Nicolae Zbranca Nicolae Buna seara mie si sotiei mele ni sau facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager,sa nu-l putem da afara din casa pe socrul/tatal nostru ceva ce nici nu ... (vezi toată discuția)