avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... medicina ,doctori, operatii si plati fara chitanta.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

medicina ,doctori, operatii si plati fara chitanta.

tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la plamani ,a fost operat,acum totul e ok si din privinta doctorului ca si-a primit ciubuc sau spaga cum vreti sa-i spuneti ,dar am ramas cu o restanta de plata si anume niste unelte medicale -clame-un furtun-care cica nu sunt acoperite de asiguraile medicale si care nu se prea gasesc in tara si ca sunt foarte foarte scumpe .la plata acestora doctorul nu ne va da chitanta fiscala sau garantie scrisa INTREBAREA mea este ii dau banii sau nu?o data ce nu-mi elibereaza factura ,nu ii sunt dator,nu?sau cum sa procedez in cazul asta d-lor avocati?.cu respect.
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 08:58, 6 Noiembrie 2012
Exista o Asociate pentru Protectia Pacientilor, care va poate sfatui .
Conform Legii 157/2008, pacienţii au dreptul la rambursarea cheltuielilor făcute pe perioada spitalizării pentru medicamente şi materiale sanitare.

La articolul 218 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 372 din 28 aprilie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa litera d) se introduce o noua litera, litera d1), cu urmatorul cuprins:
"d1) sa beneficieze de rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pe perioada spitalizarii cu medicamentele, materialele sanitare si investigatiile paraclinice la care ar fi fost indreptatiti fara contributie personala, in conditiile impuse de contractul-cadru;".

in primul rand solicitati medicului sa faca dovada faptui ca materialele respective nu sunt acoperite de asigurarea medicala, ca exced conditiilor impuse de contractul-cadru.
Mie personal mi se pare total in neregula sa dai niste bani pe ochi frumosi, fara chintanta, bon fiscal,factura,etc... Care va fi dovada scrisa ca aceasta plata s-a facut? Si un alt lucru este ca respectivul medic trebuie sa faca si dovada ca acele metariale chiar au fost intrebuintate si folosite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera banii cheltuiti pe medicamente in timpul spitalizarii? emanoil1 emanoil1 In timpul spitalizarii am cumparat medicamente in valoare de aproximativ 200 lei pe zi timp de o saptamana. Ce acte si cui sa ma adresez pt. recuperarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic familie SGRU2013 SGRU2013 Va rog frumos sa imi comunicati care sunt demersurile in vigoare pt schimbarea medicului de familie. Multumesc! (vezi toată discuția)
De ce trebuie sa plateasca medicamentele din spitalul de stat ? androidu androidu La multi ani. Am o nepotica de doi ani internata de o saptamina la spitalul de stat, linga Minastirea Casin iar medicamentele prescrise , cumnatamea a fost ... (vezi toată discuția)