avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de propietate soti despartiti in fapt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de propietate soti despartiti in fapt

Eu sunt in afara tarii de mai bine de 10 ani de atunci fiind despartita in fapt de sotul meu dar oficial suntem inca soti.Noi avem o casa cumparata impreuna.Eu vreau sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste casa pentru ca nu stiu daca sotul meu a ipotecat-o el avand 2 credite.
1.Cum pot eu afla daca casa este ipotecata de catre sotul meu?
2.Noi avem un copil (are 32 de ani) care locuieste in aceasta casa ( sotul meu locuind de 6 ani la concubina) daca el decedeaza ca este grav bolnav ce se va intampla cu casa si creditele lui?
Cel mai recent răspuns: aadriana , utilizator 18:04, 7 Noiembrie 2012
Sotul dvs. nu putea ipoteca singur imobilul, fiind coproprietari nici o banca nu accepta imobilul ca garantie fara semnaturile (si prezenta) ambilor soti. Dupa decesul sotului, jumatatea sa de casa o veti mosteni dvs. (in cota de 1/4) si copilul dvs. (in cota de 3/4). Veti mosteni, insa, si datoriile sale....
MULTUMESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre proprietate gsorini gsorini Buna ziua, Am urmatorea situatie in familie. Parintii sunt divortati si amandoi sunt proprietari ai apartamentului pe care il au. In apartament sta unul din ... (vezi toată discuția)
Nelamurire marryy_lm marryy_lm am urmatorul caz: sotul inainte de casatorie contracteaza in anul 1960 cu credit de la cec o locuinta. dupa casatorie ,adik cam la citeva luni de la cumpararea ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la parinti Ancuta_n Ancuta_n Dreptul la un apartament mostenit de la parinti. Sunt casatorita de 23 de ani si locuim in apartamentul soacrei mele. Soacra mea locuieste la alta adresa, ... (vezi toată discuția)