Prietenul meu s-a mutat de 1 an intr-un apartament(este proprietar). De cand s-a mutat aici este in vizorul administratorei, ca asa e la noi, esti nou in bloc, daca esti si din provincie cu atat mai rau. De vreo 2 luni am stat mai des la el. Mentionez ca eu locuiesc in alta parte si imi platesc toate darile acolo. Astazi i s-a atras atentia ca incepand de la 1 dec. voi fi trecuta si eu la asociatie, caci s-au plans vecinii ca m-au vazut prea des etc. El i-a spus ca eu platesc in alta parte etc dar a spus ca nu o intereseaza. Intrebarea mea este urmatoarea: ma poate trece la asociatie fara ca eu sa ii aduc copie dupa buletin? E legal ca ea sa treaca pe oricine ii vine ei supararea, ca deh vine prea des? mai ales ca prietenul meu i-a spus in repetate randuri ca nu e adevarat ca locuiesc aici. Mentionez ca stiu ca o persoana are voie sa stea 15 zile fara sa fie trecuta la asociatie.
stimate domn adam grecu sunt presedinte de asociatie din anul 2001
am fost verificat de primarie ,de prefectura la cererea unor locatari si stii ce mi-au zis ---sunteti asociatie model--adica totul in regula --acte contabile,metode de calcul,sedinte de comitet lunare,pv cenzori etc deci stiu perfect ca acolo scrie-intocmit administrator -verificat cenzor-aprobat presedinte--toate problemele,reclamatiile si eventualele sanctiuni sunt pe asociatie adica PRESEDINTE el e capul la asta ma refer,deci nu face administratora ce are ea chef asta ma deranjaza domnule adam pt ca in registrul cu deciziile comitetului executiv pe care il tin eu ca presedinte sunt trecute toate aceste aspecte pe care admistratora la EXECUTA deci nu ea hotaraste pe cine si cum sa baga la regie
in plus de asta exista cerere de scadere de la intretinere a unei persoane dar si CERERE DE INTRODUCERE LA PLATA a unei persoane ,corect si legal complectate de proprietar in baza lor dupa o aprobare tot de catre presedinte ,adminstratora noasta face calcule
@c0stii,
Felicitari pentru intreaga activitate. Deci mai sunt si asociatii model in RO, ceea ce este foarte bine. Ziceam ca daca esti in sistem, mai putem discuta, deci ce faceti dvs. intr-un caz asemanator prezentatt de domnisoara, autoarea topicului - gandindu-ma ca toate persoanele implicate au un mod de comportare exemplar?
Nu stiu cum proceati dvs., dar la noi (asociatie destul de mare), aceste probleme (persoane nedeclarate la asociatie) sunt foarte des intalnite si am sa va dau cateva exemple:
- situatii exact ca cea prezentata in topic, cam 15 situatii; rezolvarea: discutat in com. executiv, in prezenta proprietarului, asa cum am propus-o in raspuns, adica trecut la asociatie, plateste 10-15 lei pe luna, dar merita... ; adeverintele aduse nu au nici-o valoare, in sensul ca da, locuieste in alta parte, cat/cum nu ne intereseaza, insa vine in asociatia noastra, iar nu stim cat/cum - desi este vazut/a cam tot timpul, deci... ce sa mai discutam;
- situatia in care sotul / sotia lucreaza in alta localitate, cerere de scoatere de la intretinere 100%, realitatea fiind alta, in fiecare sfarsit de saptamana este acasa, mai un liber joia, mai un concediu medical, basca concediu de odihna, etc.; situatia a fost discutata in AG a proprietarilor chir in prezenta a doi inpricinati care au recunoscut ca da, sunt luni in care locuieste mai mult de 15 zile... s-a hotarat 1 luna prezent, una luna absent - toata lumea multumita;
- sutudenti/te in gazada: trecuti doi in evidente, in realitate 4-5 - de, invatam impreuna, examene, etc...
- persoane care au 2-3 locuinte; desigur,locuiesc in una dintre ele, pe celelalte le inchiriaza; in locuinta ”de baza”se trece in evidenta 1 persoana, desi in realitate sunt 4, fac cerere de scadere ca chipurile stau la cealalta adresa, chiar vin cu adeverinta ca platesc acolo pentru 3 persoane; asa o fi, numai ca cele 3 persoane sunt chiriasii... orasul nostru o fi mare, dar nici imposibil de verivicat aceste aspecte; avem vre-o 3-4 exemple de acest fel;
- ar mai fi cateva cazuri mai deosebite pe care le tratam ca atare: persoane in varsta,imobilizate la pat; proprietarii au cerut scoaterea acestora de la intretinere si com. ex. le-a aprobat; avem 3 proprietari in aceasta situatie;
................................................
Din acest motiv am spus ca doar cei care se ocupa de aceste aspecte stiu cum se rezolva. Sunt lucruri relativ sensibile care trebuiesc tratate, fiecare pe situatia concreta in asa fel incat atat proprietarii aflati in acele situatii, cat si proprietarii direct afectati sa fie multumiti de rezolvarea problemei
Daca discutam de vocabular si comportament, da, am fost si sunt pentru luarea masurilor de corectie, dar nu in instanta, dar daca asa se vrea, nu cred ca este vre-o problema; noi incercam cu discutii de la om la om si daca nu se poate, apelam la politistul din zona care sa stiti ca la noi chiar face treaba si lucrurile se aplaneaza - pe bune.
Va doresc mult succes in activitate!
asa e
ai mare,mare dreptate si sincer chiar ca e mare bataie de cap cu cele relatate de tine
la mine inca nu am probleme de genul cu chiriasii dar chiar ca e interesanta chestia cu adeverinta (ce le trece prin cap unoraMA LASASI MASCÃ!!!!
Ar trebui sa duca adeverinta ca plateste in alta parte,nu inteleg de ce dna administratora nu accepta asta,chiar daca ar fi vorba doar sa plateasca 10-20 ron prietenul ei,de ce sa plateasca intretinerea in doua locuri?uneori nu este vorba doar de suma asta,am calculat si eu de exemplu cat ar fi intretinerea pentru o singura persoana in plus,depaseste 100 ron pe luna.
In plus este vorba si cum trateaza administratora persoanele care vin in vizita la prietenul ei,din punctul meu de vedere cam exagereaza.
Adeverinta nu are rost deoarece pe administratora o intereseaza numarul de persoane la care imparte o factura si nu ca o anumita persoana plateste in alta parte. Unde se consuma utilitati si servicii acolo trebuie sa se plateasca.
E ca si cum o persoana vine intr-un restaurant, comanda o friptura, o mananca si apoi prezinta patronului adeverinta ca de dimineata a mancat la alt restaurant si deci patronul trebuie sa ia in calcul ca persoana avenit deja satula in restaurantul lui, ca si-a platit masa in alta parte. Exact acelasi lucru este si aici.
Sunt asociatii diferite, cu consumuri diferite, cu facturi diferite pe care si le impart la numarul de locatari care au consumat.
Pe ce dati dv. 100 lei / persoana / pe luna? Vreti sa detaliati?