avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara...am si eu o intrebare.Cumnata mea este casatorita si sotul ei locuieste in Spania si are un serviciu stabil cu carte de munca.Au impreuna un baietel de 4 ani.Din mai multe motive s-au despartit si ea s-a intors in tara si vrea sa bage la divort.Cumnata mea are domiciliul pe buletin in judetul sotului care are o casa in Bihor dar ea locuieste acum la parinti in Hunedoara.Intrebarea mea este acea daca ea poate sa depuna actele pentru divort in lipsa sotului si in judetul in care sta ea sau trebuie sa mearga in judetul Bihor unde are domiciliul de pe buletin.Va multumesc.:D
Cel mai recent răspuns: Fortuna1 , utilizator 20:05, 10 Noiembrie 2012
Buna seara, instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor, deci cel din buletin. Poate depune in lipsa sotului actele, dar trebuie sa fie prezenta personal la toate termenele.
dar daca isi face flotanta pe judetul hunedoara nu poate depune actele aici?sau nu ar avea nici o alta solutie ca sa nu mai mearga de atatea ori in bihor?
Instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor, adica acolo unde ei au locuit ultima data impreuna.
Va multumesc!As mai avea o ultima intrebare.Daca el nu se prezinta in instanta se va realiza divortul si copilul va fi incredintat mamei?
"Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste în circumscriptia judecatoriei în care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea în circumscriptia careia isi are domiciliul pârâtul, iar când pârâtul nu are domiciliu în tara, este competenta judecatoriei în circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul"



Da, se poate divorta in lipsa. Important e sa fie citat corect la adresa ( si cea de domiciliu si cea de resedinta), instanta sa constate ca procedura de citare a fost indeplinita, apoi se va judeca in lipsa.
Va fi un proces de durata :(
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divorț. care este instanța competentă? se poate divorța în localitatea în care locuiesc în prezent ambii soți? Ralphy blejan Ralphy blejan Buna ziua , Impreuna cu soțul meu vrem sa divorțăm și am înțeles ca ar fi necesar sa mergem sa semnam actele in județul unde s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Divort - competenta teritoriala florentina-doina florentina-doina Am plecat de la sot impreuna cu copii acum un an ,de atunci nu am tinut nici un fel de legătură cu el.As vrea să stiu daca pot divorta de el în București ... (vezi toată discuția)
Divort de comun in acord,in alt judet fata de domiciliul sotilor AFLOAREI SIMONA AFLOAREI SIMONA Buna ziua, sunt casatorita din aug 2008,si am hotarat de comun acord sa divortam;din casatorie nu au rezutat copii,nu avem nimic de impartit si nu mai ... (vezi toată discuția)