avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT DE COMUN IN ACORD,IN ALT JUDET FATA DE ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT DE COMUN IN ACORD,IN ALT JUDET FATA DE DOMICILIUL SOTILOR

Buna ziua,

sunt casatorita din aug 2008,si am hotarat de comun acord sa divortam;din casatorie nu au rezutat copii,nu avem nimic de impartit si nu mai locuim impeuna de aproape 1 an de zile. Amandoi lucram in Bucuresti,dar avem domiciliul in Brasov.Intrebarea mea este daca putem divorta aici in Bucuresti,si daca da cum trebuie procedat. Pentru cererea de divort exista un tip anume?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:41, 21 Februarie 2010
Se aplica prevederile art 607 c.proc.civ. : Daca niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei Brasov (nn) , judecatoria competenta este cea de la domiciliul paratului.
Nu exista cerere standard.Consultati un avocat.
Puteti divorta in Bucuresti-este competenta instanta de la ultimul domiciuliu al partilor, chiar daca in buletin aveti domiciuliul in Brasov.Angajati avocat.
Competenta de solutionare a actiunii de divort este data de ultimul domiciliul comun al sotilor sau daca sunt domicilii separate ale sotilor, la domiciliul paratului
buna seara
competenta este judecatoria de la ultimul domiciliu comul al partilor daca ultimele zile din viata dvs ca cuplu au fost la Bucuresti indiferent ce este pe CI ,competenta este instanta de la Bucuresti , este ok ,daca sutneti si de comun acord ...
av daniela
Potrivit art. 607 C.pr.civ.: Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cel din urmă domiciliu comun al soţilor. Dacă soţii nu au avut domiciliu comun sau dacă niciunul din soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cel din urmă domiciliu comun, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are domiciliul pârâtul, iar când pârâtul nu are domiciliu în ţară, este competentă judecătoria în circumscripţia căruia îşi are domiciliul reclamantul.
Astfel, daca ultimul domiciliu comun al sotilor a fost in Brasov - instanta competenta este Judecatoria Brasov, cu atat mai mult cu cat ambii soti au domiciliile in Brasov.
Competenta instantei se stabileste dupa domiciliul partilor si nu dupa locul lor de munca.
Daca, insa, ultimul domiciliu comun al sotilor (pana acum 1 an cand v-ati despartit in fapt) a fost in Bucuresti, instanta competenta este cea din Bucuresti.
Daca nu ati avut domiciliu comun, instanta competenta este tot cea din Brasov. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta divort Denise Denise Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: unde pot introduce actiunea de divort daca potrivit buletinului , locuim la ... (vezi toată discuția)
Divort! popescu.ioana popescu.ioana Buna ziua, Vreau sa initiez cererea de divort, dar intrebarea mea este, pot sa o fac in alt oras decat cel in care ne-am casatorit? Casatoria a fost ... (vezi toată discuția)
Se poate divorta in bucuresti in conditiile in care casatoria s-a facut in alt judet? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Prietena mea s-a casatorit la Iasi acum cativa ani. Acum ea a plecat din Iasi, s-a mutat la Bucuresti unde si-a si ... (vezi toată discuția)