avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... control de la autoritatea tutelara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

control de la autoritatea tutelara

Buna ziua, in urma cu 4 ani am divortat si am in custodie unica un baietel.In urma cu 3 ani, fostul sot a deschis un proces de micsorare pensie alimentara, acesta terminandu-se in septembrie 2012 cu apel si recurs in favoarea mea, pensia de intretinere minor ramanad aproximativ aceeasi. In luna septembrie 2012 deschide din nou proces unde cere custodia comuna a copilului si reducerea pensiei alimentare, proces la care nu se mai prezinta si se suspenda. In cadrul acestui proces care s-a suspendat acum cateva zile , cei de la autoritatea tutelara au depus la dosar conditiile de crestere si educare ale minorului.
La sfarsitul lunii octombrie 2012 a deschis un alt proces unde cere reducerea pensiei alimentare si din nou solicita autoritatea tutelata.
As dori sa stiu , daca ma puteti ajuta , de cate ori are dreptul de a deschide un proces bazat pe aceeasi cerere si daca verificarea autoritatii tutelare facuta in luna octombrie in cadrul procesului suspendat mai poate fi valabila in cdrul cestui proces.
Precizez, de asemenea, ca are un debit foarte mare in ceea ce priveste pensia de intretinere, plangerea de abandon de familie aflandu-se deja la Parchet.
va multumesc anticipat,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 15:10, 14 Noiembrie 2012
Interesant mod de a actiona al fostului sot.
Va puteti apara cu succes zic eu, invocand hotararile din dosarul precedent, cel finalizat in septmbrie 2012, precum si probele administrate in acel dosar.
Daca fostul sot nu invoca imprejurari noi, care au survenit dupa pronuntarea ultimei hotarari, probabil instanta nu va incuviinta efectuarea de probe in acest dosar nou si va respige solicitarea fostului sot, admitand exceptia autorutatii lucrului judecat.
Cata vreme nu exista o hotarare pronuntata in privinta custodiei comune, primul proces suspendandu-se, in acest al doilea proces nu se poate invoca autoritatea de lucru judecata. Acest al doilea proces, chiar daca e intre aceleasi parti si cu acelasi obiect e admisibil, eventual puteti invoca exceptia conexarii celor doua dosare. Daca veti obtine conexarea, probele existente in primul dosar - inclusiv raportul autoritatii tutelare, se va lua in considerare. Daca ati formulat plangere penala pentru abandon de familie, s-ar putea ca judecatorul in masura in care apreciaza ca solutia data asupra plangerii penale, va influenta procesul civil pornit de sotul dvs, sa suspende judecarea cauzei civile, pana la solutionarea cauzei penale.
Fostul sot va obtine autoritatea parinteasca comuna.
In rest va depinde de mai multe lucruri.
In ultima cerere introdusa am inteles ca se solicita numai reducerea pensiei de intretinere.
Multumesc frumos pentru raspunsurile date. Dar, cate procese , continand acelasi obiect si cu aceleasi parti se pot deschide? In ceea ce priveste plangerea depusa la politie pentru abandon la familie. De la politie mi s-a spus ca dosarul a fost depus de aproximativ 1 luna la Parchet. Cum se poate verifica acest lucru si cum as putea vedea in ce stadiu se afla dosarul?
In cel de-al 2 -lea proces nu cere custodia copilului ci numai reducere de pensie alimentara.
Precizez ca pe rol se mai afla un alt proces cu privire la reducerea pensiei alimentare, si anume , in urma recursului castigat de mine in septembrie 2012, el a deschis , tot in luna septembrie 2012 :"revizuire de recurs ", care urmeaza a fi revizuit de Curtea de Apel.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara liv29 liv29 Buna ziua, Am si eu o problema pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. De un an sunt divortat de fosta mea sotie si avem un copil de 10 ani impreuna, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de intretinere minor desirelia75 desirelia75 in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu ... (vezi toată discuția)