avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca la nivel de societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca la nivel de societate

buna ziua, la societatea la care lucrez sunt 27 de angajati in prezent. Stiu ca trebuie sa facem contractul colectiv de mun ca la nivel de societate. Imi puteti spune care sunt formalitatile? am inteles ca se face un convocator pt alegerea unui reeprezentant al salariatilor aveti un model?
multumesc frumos:">
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 30 Ianuarie 2009
nu este obligatorie incheierea unui ccm . este obligatorie negocierea.
astfel tre sa stabiliti o zi si o data in care sa se intalneasca patronatul si reprezentantii salariatilor pt negociere. dupa se poate spune ca ati ales sa functionati conform ccm la nivel de ramura sau daca nu exista , la nivel national. pt asta, anuntati angajatii sa faca o sedinta in care sa-si desemneze reprezentantii(in scris ssi un exemplar il puneti la loc vizibil-numiti printr-o deceizie interna pe cineva sa il afiseze si acel cineva sa semneze pt asta) apoi salariatii in urma sedintei incheie un proces verbal prin care numesc reprezentantii.( si pe asta tre sa il aveti). urmatorul pas este sedinta in care se negaciaza care se incheie si ea tot cu un proces verbal in care se scrie ce s-a hotarat.
La angajatorii la care sunt încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi dacă nici unul nu este membru de sindicat, interesele acestora pot fi promovate şi apărate de reprezentanţii lor, aleşi şi mandataţi special în acest scop.
Reprezentanţii salariaţilor sunt aleşi în cadrul adunării generale a salariaţilor, cu votul a cel puţin jumătate din numărul total al salariaţilor.
Reprezentanţii salariaţilor nu pot să desfăşoare activităţi ce sunt recunoscute prin lege exclusiv sindicatelor.
S.C. S.R.L.
C.F. R
NR 5//18.09.2006






CONVOCARE






Patronatul S.C. S.R.L., reprezentata legal de doamna , in calitate de administrator al societatii sus mentionate, va convoaca pe data de 29.09.2006, la ora 16:00, pentru a va desemna reprezentantii in vederea negocierii CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA LA NIVELUL UNITATII.







ADMINISTRATOR
Nu cred ca patronatul trebuie sa faca aceasta convocare, ci unul din salariatii societatii respective (grup de initiativa pentru alegerea reprezentantilor salariatilor).
in legea 130/1996 cu modif ulterioare spune ca demersuri referitoare la negociere se fac din initiativa angajatorului

Alte discuții în legătură

Negociere ccm- unitate sindicalistul sindicalistul care este termenul maxim pentru negocierea unui contract colectiv de munca ??????????????? este vreo prevedere in acest sens????????????? (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca laszloecaterina laszloecaterina am peste 21 de salariati (34 sezon si extrasezon (oct-martie 5) cum se procedeaza pentru initierea contractului colectiv de munca. Multumesc (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca (comert) ela david ela david Societatea in cauza a atins luna trecuta numarul de 21 salariati.Ca urmare, se impune intocmirea unui CCM. Aspectul mi-e strain, ca urmare, ii rog tare mult pe ... (vezi toată discuția)