avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Clienti neincasati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Clienti neincasati

Societatea are clienti neincasati mai vechi de 3 ani pentru care nu s-au luat masuri
in vederea incasarii. Se poate recupera valoarea creantelor de la administratorul societatii daca acesta este de acord?
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 21:57, 12 Noiembrie 2012
Termenul de prescriptie a dreptului la actiune al creditorului impotriva debitorului care nu si-a platit datoria la scadenta este termenul de drept comun in materie de obligatii comerciale e de 3 ani.

Tot de 3 ani este si termenul prevazut de lege si pentru prescriptia dreptului de a cere executarea silita a titlurilor executorii - hotarari judecatoresti, contracte autentice ,obtinute impotriva debitorului rau-platnic.
Se poate recupera valoarea creantelor de la administratorul societatii daca acesta este de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Snc Stalex Stalex Buna ziua. Am si o intrebare. Tatal meu a infintat un SNC in 1994. In 1997 decedat. Zilele trecute am primit de la o firma o instiintare cum ca SNC-ul tatalui ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita degetel1 degetel1 Executare silita Groupama asigurari Buna ziua In 2008 am luat un credit cu buletinul la care am platit 1 an si cateva luni dupa care nu am mai reusit sa-l ... (vezi toată discuția)
Acte autentice-7 ContSters221975 ContSters221975 am un contract de imprumut cu garantie imobiliara si inainte cu o saptamana de implinirea termenului de prescriptie de 3 ani debitorul a achitat 10% din debit ... (vezi toată discuția)