avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

In cat timp trebuie depuse actele pentru acordarea stimulentului de insertie si in cat timp se beneficiaza de acest stimulent?Tin sa precizez ca nu am lucrat deloc , iar sotul meu lucreaza de mai bine de 2 ani ( el fiind cel care a solicitat stimulentul de insertie si doreste sa lucreze in continuare), iar copilul nostru s-a nascut pe data de 27 iulie.Doasarul a fost depus la o saptamana dupa nasterea copilului, dar a fost respins de 2 ori pe motiv ca nu era adeverinta sotului meu de la servici completa si deja suntem in luna noiembrie.Mi-e teama ca am depasit perioada de gratie pentru depunerea dosarelor, desi nu suntem noi de vina pentru greselile care s-au produs, poate chiar din vina persoanei de la primarie care se ocupa de trimiterea dosarelor :(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:00, 15 Noiembrie 2012
1. Deoarece dvs. nu ati putut beneficia de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) sotul dvs. poate beneficia de stimulentul de insertie de la data nasterii copilului daca depune actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare.

2. Daca depune actele mai tarziu va beneficia de stimulentul de insertie de la data depunerii actelor.

3. Stimulentul de insertie se acorda pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
Multumesc mult pentru raspuns!As vrea sa va mai pun o intrebare: in cat timp de le data acceptarii dosarului sunt trimisi banii?
PS.:La Primarie mi s-a spus ca vom primi stimulentul de insertie la o luna dupa primirea alocatiei copilului, timp de 1 an,
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
monyicutza, utilizator
1. Este posibil sa primiti stimulentul mai tarziu dar il veti primi si din urma, de la data solicitarii lui sau de la data depunerii actelor necesare.

2. Spuneti la Primarie sa citeasca bine OUG 111/2010 (asa cum a fost modificata de Legea 166/09.10.2012) si sa vada ca stimulentul de insertie se acorda pana implineste copilul 2 ani.
Am inteles ca primim stimulentul retroactiv, dar daca se calculeaza de la data depunerii actelor necesare cele 3 luni anterioare depunerii dosarului sunt pierdute?Copilul s-a nascut pe 27 iulie, acum suntem in noiembrie ( acum 3 zile am depus din nou dosarul) si pana la implinirea a 2 ani a copilului ar mai fii aproximativ 1 an si 9 luni pentru care ar trebui sa primim banii?
1. Indiferent din ce motive ati intarziat depunerea actelor in cele 60 de zile lucratoare permise de lege stimulentul se va acorda de la data depunerii.

2. Daca dvs. considerati ca vina apartine altei instituitii o puteti actiona in judecata, la Tribunal, si sa cereti sa vi se acorde stimulentul si din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru ccc elam elam Buna ziua ! Copilul s-a nascut pe data de 26.08.2015, iar tatal, salariat, ( mama nu a lucrat ), doreste suspendarea CIM incepand cu 01.09.2015 pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil poate fi luata si de catre tata ? dirledaniel dirledaniel Daca o mamica nu lucreaza , tatal unui copil poate lua indemnzatia de crestere a copilului ? Ce acte trebuie sa depuna si unde repectivul tata ? Cat timp va ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pentru tatal copilului OanaSimion OanaSimion Buna ziua, As dori sa stiu cateva raspunsuri in privinta acestui stimulent de insertie. Sunt studenta ( din octombrie anul acesta, primul an de studiu). Sotul ... (vezi toată discuția)