avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cursuri finantate din fonduri europene
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cursuri finantate din fonduri europene

Am intentia de a ma inscrie la un curs de resurse umane finantat din fonduri europene.Problema mea este urmatoarea: fiind somera am urmat si absolvit un curs de Manager de proiect gratuit organizat prin agentia de somaj si nu stiu daca mai pot urma gratuit si cursul de RU finantat cu fonduri europene avand in vedere ca trebuie sa dau o declaratie pe propria raspundere ca nu am obtinut alta subventie pentru formare profesionala din fonduri publice sau europene .Acel publice ma induce in eroare.Daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:35, 15 Noiembrie 2012
1. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:

Art. 66.
(1) Persoanele prevãzute la art. 16 lit. a), b), d), e) şi f), precum şi persoanele care desfãşoarã activitãţi în mediul rural şi nu realizeazã venituri lunare sau realizeazã venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare şi care sunt înregistrate la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã beneficiazã, în mod gratuit, de servicii de formare profesionalã.
...

Art. 66.1.
...
(6) Persoanele prevãzute la art. 66 alin. (1) pot beneficia de servicii de formare profesionalã gratuite, o singurã datã, pentru fiecare perioadã în care se aflã în cãutarea unui loc de muncã.
Daca acest curs nu e cu conditia sa fiti somer, si este o specializare diferite de cel cursat anterior nu vad de ce nu poti sa depuneti candidatura specificand in declaratia respectiva ce ati urmarit cursul mentionat deoarece fonduri europene se da pentru mai multe fel de materie. Poate ce e un model generic si trebuie sa specifice corectamente care sunt efectele. Vorbiti cu cine va cheamat si lamuriti bine acest aspect.
Am gasit in continutul unui articol pe net aceste explicatii: "Astfel, cei aflaţi în căutare unui loc de muncă şi care figurează în evidenţa agenţiei de somaj pot participa gratuit la unul dintre cursurile ţinute de instituţie. De asemenea, ei se pot înscrie, tot gratuit, la o serie de programe de consiliere şi reconversie susţinute din fonduri europene, derulate de diferite companii şi organizaţii".Cum sa interpretez acest lucru?
Intreb deoarece persoanele care se ocupa de derularea programului din fonduri europene mi-au spus ca nu am dreptul la subventie pentru cursul de resurse umane deoarece am beneficiat gratuit de cursul de la somaj care este din fonduri publice.Nu este din bugetul asigurarilor pentru somaj?
Multumesc.
1. Daca acel curs este organizat de Agentia de Somaj nu mai puteti sa faceti inca un curs gratuit pana terminati p[erioada aceasta a de somaj.

2. Daca acel curs nu are nici o legatura cu Agentia de Somaj puteti sa va inscrieti si sa-l urmati.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs de calificare someri abuzuri !!! ocuta ocuta Buna ziua, Sunt somera in cadrul ALOFM Bucuresti si m-au obligat sa particip la un curs de calificare in engleza. Inainte de inceperea cursului, ... (vezi toată discuția)
plata cursuri gratuite anofm diana45 diana45 Buna ziua, Daca incepi un curs care este gratuit pt persoanele aflate in cautarea de loc de munca, dar dupa o perioada te angajezi ( cat timp inca faci ... (vezi toată discuția)
Ajofm iuliana92 iuliana92 Buna ziua.As vrea sa stiu si eu ceva daca se poate.Eu am fost in somaj dar am renunta la inceputul lui decembrie pentru ca numai aveam posibilitatea sa merg.nu ... (vezi toată discuția)