avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intretinere

Buna seara. Nu sunt lamurit care este diferenta dintre un "contract de intretinere" si un "contract de intretinere cu drept de uzufruct viager" si daca vreunul dintre acestea comporta si o suma de bani. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:23, 14 Noiembrie 2012
Contractul de intretinere este contractul prin care creditorul obligatiei de intretinere instraineaza un bun imobil in schimbul intretinerii lui de catre debitorul obligatiei de intretinere. Obligatia de intretinere consta in haine, alimente, imbracaminte, asistenta medicala , obligatia ca dupa decesul creditorului obligatiei de intretinere , debitorul acestei obligatii sa l inmormanteze.
Contractul de intretinere cu uzufruct viager este o varietate a contractului de intretinere, pe langa obligatiile amintite mai sus, creditorul obligatiei de intretinere isi rezerva dreptul de uzufruct viager , adica posesia si folosinta imobilului pana la decesul sau, sau constituie cu titlu gratuit acest uzufruct unei alte persoane, de exemplu sotiei/sotului .
Contractul de intretinere este translativ de proprietate ca si un contract de vanzare cumparare insa nu are pret. Pretul este de esenta vanzarii. Intretinerea se presteaza succesiv, este un contract cu executare successive si nu dintr odata ca vanzarea.
Insa onorariul pentru autentificare se calculeaza exact ca la vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Testament , donatie sau vanzare -cumparare ? gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Mama are 73 ani si doreste sa-mi treaca casa pe numele meu . Ce varianta sa alegem ca sa nu ne coste prea mult si dupa moartea ei sa nu mai fiu ... (vezi toată discuția)
Anularea testamentului f3g4zuzu f3g4zuzu Am un testament facut de o batrana fara urmasi pentru o mandarda dintr-un imobil. In prezent proprietara traieste. Eu doresc sa renovez total mansarda, numai ... (vezi toată discuția)