avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatii abuzive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatii abuzive

buna seara.am si eu o problema .bunica mea a facut acte de donatie pe doua loturi de teren in urm fel/unul la donat fratelui meu cu acordul mamei mele care este fiica ei,iar celalalt la donat celeilalte fiice adica sora mamei.precizez faptul ca bunicul meu este mort de 20 ani si in urma lui nu sa facut succesiune bunica facand donatiile pe baza unor titluri de proprietate obtinute de la primarie.vreau sa stiu daca este legal ce au facut mai ales ca nu sunt acte de succesiune.ce pot face eu mai ales ca fratele a vandut o parte din teren si intentioneaza sa vanda tot dupa moartea bunicii.pot sa-i atac in vreun fel ca sa obtin si eu ceva?.precizez ca nu sunt in relatii cu ei de 10 ani .
Cui apartinea pamantul donat bunicii sau bunicului decedat? Daca apartinea bunicului trebuia facuta succesiunea si apoi se puteau face donatiile din cota ce ar fi revenit bunicii. Mai da cateva lamuriri in acest sens
pamantul care la donat fratelui apartinea bunicului inainte de a se casatorii cu bunica mea .pe acesta la donat fratelui meu cu acordul mamei mele fara a face nici o succesiune. mama ,nu ma suporta,si a vrut sa-i dea totul fratelui meu.din ce m-am interesat ar fii facut un document prin 1992 prin care mama si sora ei renuntau la mostenirea dupa bunic in favoarea bunicii pt a nu platii impozite.dar de succesiune nu a fost vorba niciodata.
precizez ca pe acest teren donat fratelui se afla si o casa cu 3 camere
daca actul din 1992 la care faceti referire este facut in fata unui notar are valabilitate . apoi bunica deschidea succesiunea dupa sotul decedat si abia apoi facea donatiile..
daca actul din 1992 la care faceti referire este facut in fata unui notar are valabilitate . apoi bunica deschidea succesiunea dupa sotul decedat si abia apoi facea donatiile..

Alte discuții în legătură

Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Teren lasat mostenire dupa ce a fost vandut Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sora mea si cu mine, avem urmatoarea situatie legata de o mostenire. Bunicul nostru din partea mamei le-a vandut parintilor nostri (mamei si ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua bunica mea a decedat in 1983 dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha. cererea de retrocedare ... (vezi toată discuția)