avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatii abuzive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatii abuzive

buna seara.am si eu o problema .bunica mea a facut acte de donatie pe doua loturi de teren in urm fel/unul la donat fratelui meu cu acordul mamei mele care este fiica ei,iar celalalt la donat celeilalte fiice adica sora mamei.precizez faptul ca bunicul meu este mort de 20 ani si in urma lui nu sa facut succesiune bunica facand donatiile pe baza unor titluri de proprietate obtinute de la primarie.vreau sa stiu daca este legal ce au facut mai ales ca nu sunt acte de succesiune.ce pot face eu mai ales ca fratele a vandut o parte din teren si intentioneaza sa vanda tot dupa moartea bunicii.pot sa-i atac in vreun fel ca sa obtin si eu ceva?.precizez ca nu sunt in relatii cu ei de 10 ani .
nu au facut succesiune.pot sa le fac ceva acum dupa ce au facut actele?ma gandeam la o plangere penala impotriva bunicii .am vreo sansa si daca da ce fel de plangere sa fac?este vorba de valori mari de bani ale acestor bunuri si nu vreau sa-i las asa.multumesc mult
actul din 1992 este un inscris notarial prin care mama d-voastra si sora ei renunta la mostenire?
in acest caz bunica trebuia sa deschida succesiunea si apoi facea donatiile. va puteti adresa instantei pentru anularea actelor de donatie pe acest motiv: nu exista succesiunea.
va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren. rosiu simona rosiu simona Buna ziua! Am un prieten care se afla intr-o situatie mai complicata si sper sa am toate datele problemei. El este casatorit de un an si sta cu parintii lui in ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! am o întrebare va rog frumos pt răspuns ! mama ... Niko Niky Niko Niky Bună seara ! Am o întrebare va rog frumos pt răspuns ! Mama mea a dezbătut succesiunea în 2005 imediat după decesul părinților ei dar nu a achitat suma ... (vezi toată discuția)
Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)