avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cod CAEN produse cosmetice
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cod CAEN produse cosmetice

Buna ziua,

Am ca si domeniu principal de activitate 9602- Coafura si alte activitati de infrumusetare, iar ca si domenii secundare am codurile: 4619- Intermedieri in comertul cu produse diverse, 4719- Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare, 4775- Comert cu amanuntul al produselor cosmetice si de parfumerie, in magazine specializate, 5630- Baruri si alte activitati de servire a bauturilor, 9604- Activitati de intretinere corporala si 9609- Alte activitati de servicii n.c.a. Intrebarea mea este urmatoarea, daca doresc sa vand produse cosmetice/ingrijire personala unde pot include acest lucru in codul caen 4719- Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare sau in codul caen 4775- Comert cu amanuntul al produselor cosmetice si de parfumerie, in magazine specializate?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: darone , utilizator 09:05, 8 Octombrie 2021
4775
Imi puteti da si o explicatie de ce 4775?
Multumesc!
Daca exista in clasificarea CAEN cod alocat in mod special acestor produse, cum ati putea lua alt cod? Doar in situatia in care printre enumerarile CAEN nu s-ar regasi ceea ce va doriti in mod particular, atunci prin similitudine, prin analogie puteti apela la alt cod....
Eu as zice ca depinde daca e vorba de vanzare strict de produse cosmetice, intr-un magazin specializat, caz in care clar se aplica codul CAEN 4775 Comerţ cu amănuntul al produselor cosmetice şi de parfumerie, în magazine specializate (conform descrierii oficiale această clasă include vânzarea cu amănuntul a articolelor de parfumerie, cosmetică şi a articolelor de toaletă) ori daca e vorba de vanzare de diverse produse, printre care si cosmetice, caz in care se aplica codul CAEN 4719 Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare, clasă ce include:
-comerţul cu amănuntul al unei largi palete de bunuri, în care produsele alimentare, băuturile sau produsele din tutun nu sunt preponderente
-activităţi ale magazinelor universale care comercializează, în general, produse ca: îmbrăcăminte, mobilă, produse electrocasnice, articole de fierărie, cosmetice, bijuterii, jucării, articole sportive etc.

Descrierile de mai sus sunt preluate de pe siteul Registrului Comertului, deci ar trebui sa fie corecte.

Dana
Buna ziua, am ca si activitate principala cod 4775 si doresc sa tin si seminarii practice (demonstratii) pt produsele cosmetice pe care le comercializez, astfel sa pot scoate produsele pe consum. Ce cod caen trebuie sa adaug? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pt un magazin care vinde și haine, și poșete din piele sau înlocuitor, și bijuterii, și cosmetice belciuge belciuge Bună ziua Aș vrea să deschid un magazin de produse handmade în care să vând mai ales în regim de consignație (cod CAEN 4779), produsele fetelor ... (vezi toată discuția)
Cod caen vanzare pungi/ cutii de hartie pentru ambalat cadouri Crinisor Crinisor Buna ziua, ce cod CAEN permite vanzarea [b]cu bucata [/b]de pungi de hartie si cutii de hartie pentru cadouri, in magazine [b]nespecializate[/b] care vand ... (vezi toată discuția)
Coduri caen magazin universal satesc radu_john radu_john BUNA ZIUA, doresc sa deschid un magazin universal (undeva la sat)cu diverse produse de la cele alimentare pana la unelte ,haine ... (vezi toată discuția)