Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in urma decesului tatalui , recasatorit a doua oara fara urmasi

Care este cota care imi revine in urma succesiunii tatalui meu tinind cont ca fratele meu imi cedeaza partea lui ? Tatal meu nu a avut copii in cea de-a doua casnicie
Cel mai recent răspuns: Rochefort , utilizator 10:34, 18 Noiembrie 2012
sotia supravietuitoare vine in concurs cu copii si din afara casatoriei, iar cotele se vor imparti in mod egal intre acestia.
Este adevarat ca sotia tatalui meu are dreptul la trei sferturi si noi cei 2 copii la un sfert ?
sotia supravietuitoare va mosteni 66,66 % si fiecare dintre cei 2 copii vor avea cate 16,66% fiecare
Sunt mai multe astepecte de analizat :data decesului,imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei cu sotia supravietuitoare,copii sunt sau nu in conflict cu aceasta.
tatal meu a decedat in 28 august 2012 , imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei cu sotia supravietuitoare relatiile cu mama vitrega au fost foarte bune in timpul celor 25 ani casnicie, dar am inteles de la alti membri de familie ca ar vrea sa-i cedam partea noastra.Eu si fratele meu ne dorim cota ce ne revine legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune superdorex superdorex Va salut, as dori sa stiu daca tatal meu decedeaza cum se imparte mostenirea?...mentionez ca mostenitori ar fi mama, eu si o sora! (vezi toată discuția)
Mostenirea bat o vina marinica71 marinica71 parintii mei au fost casatoriti 20 de ani.in urma casatoriei au rezultat doi copii eu si fratele meu.cei doi(parintii) au achizitionat in timpul casatoriei un ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cote succesiune Mitika56 Mitika56 Tata-l meu, recasatorit cumpara apartamentul in care locuieste cu noua sotie, sotia dobandeste prin mosterie un apartament de la parintii sai. Sotia moare (nu ... (vezi toată discuția)