avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 salarii, o firma, 1 contract dubios
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 salarii, o firma, 1 contract dubios

Buna ziua,

Lucrez la o multinatinala, reprezentata de un SRL in Romania. La angajare s-a negociat verbal un salariu care apoi a fost impartit in 2 parti:
1. salariul minim pe economie, in lei, virat intr-un cont, incheiat cu SRL din Romania, care plateste toate darile si contributiile catre stat.
2. o alta suma, in valuta, virata intr-un alt cont, care despre care angajatorul spune ca ar fi in baza unui contract de consultanta, contract insa pe care nu l-am semnat nici acum, la 3 luni de la angajare, desi banii vin luna de luna.

Intrebarea mea este, cum voi putea eu justifica acesti bani pentru a plati impozit la fisc? Si ce se intampla daca nu o fac, nu ar trebui sa fie sarcina angajatorului sa-mi plateasca contributiile? Va rog mult sa ma indrumati
Cel mai recent răspuns: mariusshogun , utilizator 13:46, 20 Noiembrie 2012
autorizati va si semnati contractul de consultanta si platiti taxele, care e problema ?

ati semnat un contract de munca cu un SALAR MINIM pe economie da sau nu :)))))) ?
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
olden, utilizator
Solicitati sa va dea un exemplar de pe acel contract de consultanta ... nu este nevoie sa va sa va autorizati pentru a realiza astfel de venituri , important este plata contributiilor ...
Multumesc. Problema e ca acel contract de consultanta nu exista, nu a fost semnat inca.
Cum voi justifica salariul in valuta care intra de 3 luna in cont?
Mergeti si purtati o discutie amiabila si daca nu se incheie acel contract le puteti spune ca veti sesiza ANAF-ul in legatura cu acele venituri....
Asta am facut, insa de 3 saptamani mi se spune ca nu poate fi semnat, pentr u ca persoana imputernicita este peste hotare. Totusi, cred ca va fi incheiat acest contract - au incheiat si alti colegi dupa taraganari.

Dar daca se incheie, eu cum merg la Fisc sa declar, caci contractul va incepe din Decembrie si sunt 3 luni de necontributie? Este retroactiv?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la o societate comerciala demenescum demenescum Am incheiat ca persoana fizica un contract de imprumut cu o societate comerciala, prin care i-am acordat un imprumut pe o perioada de maxim 1 an. Contractul a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna flori2009 flori2009 Lucrez in baza unui contract de munca temporar incheiat cu o agentie de recrutare din Bucuresti, detasat in Italia. Cum contractul meu expira in 09/08, am ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborator serbanramona82 serbanramona82 am semnat prin august un contract de colaborare cu un broker de asigurari (firma de consultanta financiar) cu toate ca eram in crestere copil. De atunci pana ... (vezi toată discuția)