avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 salarii, o firma, 1 contract dubios
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 salarii, o firma, 1 contract dubios

Buna ziua,

Lucrez la o multinatinala, reprezentata de un SRL in Romania. La angajare s-a negociat verbal un salariu care apoi a fost impartit in 2 parti:
1. salariul minim pe economie, in lei, virat intr-un cont, incheiat cu SRL din Romania, care plateste toate darile si contributiile catre stat.
2. o alta suma, in valuta, virata intr-un alt cont, care despre care angajatorul spune ca ar fi in baza unui contract de consultanta, contract insa pe care nu l-am semnat nici acum, la 3 luni de la angajare, desi banii vin luna de luna.

Intrebarea mea este, cum voi putea eu justifica acesti bani pentru a plati impozit la fisc? Si ce se intampla daca nu o fac, nu ar trebui sa fie sarcina angajatorului sa-mi plateasca contributiile? Va rog mult sa ma indrumati
Cel mai recent răspuns: mariusshogun , utilizator 13:46, 20 Noiembrie 2012
legal le inapoiati banii ca nu vi se cuvin daca nu aveti un act sa faca dovada ca vi se cuvin.

Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
olden, utilizator
Acel contract nu se inregistreaza ... se depun declaratii privind veniturile realizate
freeelis a scris:
Acel contract nu se inregistreaza ... se depun declaratii privind veniturile realizate

Deci daca nu se inregistreaza, poate fi semnat si incepand din August? Ce lege ar trebui sa citesc pentru mai multe detalii?

Vi se pare corect cum procedeaza firma? Cui ar trebui sa ma adresez pentru ajutor? Daca nu auzeam discutii intre colegi, nici nu as fi stiut ca trebuie eu sa-mi platesc contributiile singur.


olden a scris:n
nlegal le inapoiati banii ca nu vi se cuvin daca nu aveti un act sa faca dovada ca vi se cuvin.nnn


Cam greu de realizat. Si mai apare si intrebarea de ce au fost virati banii in cont de la inceput.
Nu este corect cum procedeaza acea societate .. acel contract se poate semna din august .. Acel contract se incheie in baza dispozitiilor Codului Civil.
freeelis a scris:

Nu este corect cum procedeaza acea societate .. acel contract se poate semna din august .. Acel contract se incheie in baza dispozitiilor Codului Civil.


1.Va multumesc mult. Si mai sunt multe nereguli. De exemplu in contract este trecut program 9-17 luni-vineri dar se lucreaza in ture, inclusiv de noapte si weekenduri. Condica insa se semneaza doar L-V.

2. Sau nu se da nimanui concediu de sarbatori, nici liber de sarbatorile legale.

3. In plus, se ameninta ca aplica masuri de retinere a 5-10 din salariu pana la 3 luni pentru dezordine la birou (cei care folosesc bucataria de exemplu). Stiti ce se poate face in aceste privinte? Cat de legale sunt fiecare din aceste 3 puncte? Si ce se poate face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la o societate comerciala demenescum demenescum Am incheiat ca persoana fizica un contract de imprumut cu o societate comerciala, prin care i-am acordat un imprumut pe o perioada de maxim 1 an. Contractul a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna flori2009 flori2009 Lucrez in baza unui contract de munca temporar incheiat cu o agentie de recrutare din Bucuresti, detasat in Italia. Cum contractul meu expira in 09/08, am ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborator serbanramona82 serbanramona82 am semnat prin august un contract de colaborare cu un broker de asigurari (firma de consultanta financiar) cu toate ca eram in crestere copil. De atunci pana ... (vezi toată discuția)