avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... titlurile executorii - verificare insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

titlurile executorii - verificare insolventa

art.66 din L85/2006 spune ca :

(1) Toate creanţele vor fi supuse procedurii de verificare prevăzute de prezenta lege, cu excepţia creanţelor constatate prin titluri executorii.

Adevarat ca un contract de leasing nu se supune verificarii si creditorul poate cere oricat???

Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 19:56, 23 Noiembrie 2012
Contractul de leasing are caracter de titlu executoriu? Creditorul nu poate cele mai mult decat valoarea creantei sale.
la contractele de leasing creanta nu este scadenta, oricum toate creantele sunt verificate de catre administratorul judicar/lichidator.
In sentinta de respingerea a contestatiei, administratorul judiciar si instanta citeaza art.66..cu privire la exceptia in obligatia verificarii creantelor izvorate din contractul de leasing.

Firma de leasing fara sa faca dovada prejudiciului suferit si fara sa existe un articol specific in contract prin care sunt obligata la plata unor daune-interese egale cu valoarea ramasa de achitat pana la sfarsitul contractului, ci doar "poate sa ceara" acesta, conditie in care in contract exista deja o clauza penala de 1% /zi din valoarea initiala a bunului, aplicata de la data rezilierii contractului si pana la predarea bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu valabil la insolventa debitor? petrans petrans Buna ziua Am efectuat prestari servicii pentru o societate debitoare mie care acum a intrat in insolventa.Trebuie sa ma inscriu la masa credala. Pentru o ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 3 ani si 3 luni adrussos adrussos Buna ziua, In 2008 am luat o masina in leasing. In 2010 am realizat ca nu mai pot achita ratele. Din proprie initiativa (nu m-au fortat cei de la compania ... (vezi toată discuția)
Validare poprire ancut75 ancut75 In fapt am luat masina in leasing cf ctr din data de 05.09.2008 pret achizitie 48800 EUR platit - Avans 15% platit - 6 rate rata 7-8-9 restante - ... (vezi toată discuția)