avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... constatare asigurator RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

constatare asigurator RCA

Buna ziua.
Azi am avut o tamponare, din vina mea, prin care s-a produs avarierea masinii mele si a celeilalte din trafic. Am completat formularul de intelegere amiabila si am ramas sa mergem la asiguratorul meu. Eu nu am putut merge azi, a fost doar celalalt sofer implicat in accident. Eu l-am lovit in partea din spate (carlig, bara, portbagaj, poate stopuri) la mersul in coloana. Problema este ca soferul "pagubit" zice ca i s-a infundat un pic si usa din spate dreapta. Eu nu contest, dar agentul contstatator de la asigurari zice ca nu ar fi din acest accident. Bun. Problema este, daca soferul respectiv vrea sa mearga la politie sa faca alta constatare trebuie sa ma duc si eu? Daca ma duc sunt sigur ca iau amenda. Asiguratorul va lua in considerare constatarea politiei daca eu nu ma duc la politie? Daca politia constata ca acea infundatura a usii este din accident si asiguratorul nu vrea sa o despagubeasca sunt obligat eu sa o platesc?
Alta situatie: eu vreau sa ma apuc sa-mi repar masina maine (vineri) si agentul constatator a zis ca numai luni sa mergem sa ne faca poze la masini. Duminica am nevoie neaparat de masina si luni nu pot sa ma duc la asigurari. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ciprianagapie , utilizator 22:01, 23 Noiembrie 2012
Constatarea avariilor unui autoturism este de competenta inspectorului de daune de la societatea de asigurare. Politia trece in autorizatia de reparatie numai principalele piese din zona avariata.
Vedeti cap 4, art 33 alin 1 - "Obligatiile asiguratului" din norma CSA nr 14/2011. Teoretic sunteti obligat sa dati curs cererii asiguratorului, practic...traim unde traim, nu va poate obliga aproape nimeni. Insa ca sa dati dovada de buna credinta, ati putea face chiar dvs cateva poze clare cu auto avariat pe care sa le puneti la dispozitia asiguratorului dvs, il va ajuta sa realizeze corespondenta intre cele doua auto si va inlatura orice dubiu.

Cu stima,
@ andreirusu
deci pot sa ma apuc de reparat masina. Neputand sa circul cu ea avand radiatorul spart.
In principiu da. Va spuneam mai sus, conform normelor CSA sunteti obligat sa va prezentati la asigurator pt a da declaratii si a face poze la auto dvs. Insa eu nu am auzit pana acum sa fie in vreun fel obligat asiguratul sa se prezinte. Avand in vedere situatia descrisa de dvs (dvs aveti nevoie de masina, inspectorul nu poate veni sa faca poze), parerea mea e ca sunt de ajutor cateva poze facute chiar de dvs inainte de a efectua reparatia, cu masina lovita (foto ansamblu, foto nr inmatriculare, foto serie sasiu, foto detaliu avarii) pe care sa le puteti pune la dispozitie asiguratorului. Eventual va poate face si service-ul niste poze la demontare, daca lucreaza cu asigurarile stie ce are de facut. Astfel il ajutati si pe pagubit.


Cu stima,
Asa o sa fac.
Multumesc de sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca andy_ingerasa andy_ingerasa Buna ziua. Am si eu o pb f mare. As dori sa stiu cum pot rezolva urmatoarea situatie. Un matiz ne-a lovit masina (ford escort) in ambele usi iar firma de ... (vezi toată discuția)
Asigurator strain Danvero Danvero Buna ziua , Am avut un accident usor soldat doar cu pagube materiale , am incheiat amiabila , vinovatul si-a recunoscut vina , firma de asigurari a celui ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)