avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

Buna ziua sotia mea sa angajat la o firma de confectii lucreaza doar de 19 zile si a primit salariu si bonuri de masa . Bonurile de masa nu le-a primit toate pe motiv ca se impoziteaza . Este legal sa se impoziteze bonurile de masa ? Le-a fost promis ca daca lucreza si sambata le mai dau cate un bon de masa pentru fiecare sambata lucrata, este posibil asa ceva ?
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
rusiconstanti, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 25 Noiembrie 2012
Buna seara!

Tichetele de masa sunt incluse in randurile veniturilor din salarii si sunt asimilate salariilor. Conform Codului Fiscal, veniturile in natura se cumuleaza cu veniturile de natura salariala in vederea impozitarii, in luna in care acestea au fost primite.
H.G.nr. 791/2010 a reglementat impozitarea valorii nominale a tichetelor de masa, acordate potrivit legii, ca venituri din salarii in luna in care acestea sunt primite. Prin urmare, contravaloarea tichetelor de masa va fi inclusa in statul de salarii in scopul impozitarii.

Calculul, retinerea si virarea impozitului pe salarii se va efectua de catre angajator, contravaloarea tichetelor de masa fiind impozitata prin cumulare cu celelate venituri de natura salariala realizate in luna in care sunt acordate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea bonurilor de masa denisa1995 denisa1995 Buna :) As vrea si eu sa stiu care este formula de calcul pentru impozitarea bonurilor de masa. Asta, ca sa stiu si eu exact cat urmeaza sa imi scada din ... (vezi toată discuția)
Bonuri masa Bogdansandun Bogdansandun Este corect din salariul minim pe economie de 975 dupa ce se scad taxele si impozitele sa se scada din net bonurile de masa. Si aceste bonuri sa fie ... (vezi toată discuția)
Fluturas de salariu giorgio24 giorgio24 Buna seara,a-s dori sa stiu daca este legal ca valoarea bonurilor de masa sa fie inclus in salariu brut si sa se traga C A S ,C A S S si cota pt somaj.Va ... (vezi toată discuția)