avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cetatenia maghiara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cetatenia maghiara

Am un baiat de 19 ani,nascut Budapesta,Ungaria.Cum poate obtine cetetenia maghiara?Trebuie neaparat sa stie limba maghiara?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:26, 26 Noiembrie 2012
Trebuie sa vedeti care este legislatia in Ungaria, dar cel mai probabil trebuie sa stie si limba. La noi, pentru obtinerea cetateniei romane este necesar sa stii limba romana, istorie, geografie, constitutia tarii, etc...
Dar nu are dreptul prin nastere?
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
georgetastancu, utilizator
Trimiteti un mail sau sunati la unul dintre consulatele Ungariei din Romania, ei va pot lamuri in mod sigur.

Date de contact:
[ link extern ]
georgetastancu a scris:

Dar nu are dreptul prin nastere?


Daca este nascut din parintii, unul de cetatenie maghiara iar altul de cetatenie romana este cetatean maghiar si roman. Daca insa ambii parinti sunt romani, este doar cetatean roman, chiar daca este nascut in Ungaria trebuie sa solicite acordarea cetateniei maghiare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza un copil nascut in strainatate? draganrandrei draganrandrei Buna ziua, Sunt cetatean roman rezident in Islanda. In curand eu si sotia mea vom fi parinti :) Conform legii cetateniei : \\" Art. 5. - Copiii ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine cetatenia maghiara? eva_balan eva_balan Buna,sunt Eva as avea si eu o intrebare....sant cetatian roman cu parintii,bunici unguri as vrea sa stiu cum as putea obtine cetatenia maghiara...tin sa ... (vezi toată discuția)
Cetatenie Eva62 Eva62 Daca cineva s-a nascut in Ungaria, are cetatenie Australiana si Maghiara, cu domiciliul stabilit in Australia si doreste sa dobandeasca cetatenia Romana cum ... (vezi toată discuția)