avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Deschidere cabinet mediere!
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Deschidere cabinet mediere!

Care sunt pasii de deschidere a unui cabinet de mediator, bineinteles dupa absolvirea cursului si cat te costa sa deschizi un astfel de cabinet?
Cel mai recent răspuns: tanasem , utilizator 16:33, 20 Martie 2013
Ca sa puteti profesa in calitate de mediator, trebuie sa deveniti Persoana Fizica Autorizata (PFA).
Aveti aici Ghidul de infiintare
www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...
PFA se supune OUG 44/2008, ceea ce nu se aplica in cazul mediatorului.....
Mediatorul nu merge la registrul comertului.... mediatorul merge direct la administratia financiara cu toate actele necesare, le depune acolo, primeste un cod fiscal si poate profesa apoi.
Profesia de mediator se poate exercita sub următoarele forme:

Birou de mediator
Birou de mediatori asociaţi
Societate civilă profesională
Organizaţie non-guvernamentală
Organizarea si exercitarea activitatii mediatorilor

Art. 22. – (1) Mediatorii isi pot desfasura activitatea in cadrul unei societati civile profesionale, in cadrul unui birou in care pot functiona unul sau mai multi mediatori asociati, cu personalul auxiliar corespunzator sau in cadrul unei organizatii neguvernamentale, cu respectarea conditiilor prevazute de lege.
(2) Mediatorul sau mediatorii asociati, titulari ai unui birou, pot angaja traducatori, juristi, alt personal de specialitate, precum si personal administrativ si de serviciu, necesar activitatii de mediere.
(3) Mediatorii autorizati pot fi angajati cu contract individual de munca, in conditiile prevazute de Codul muncii.

Art. 23. – In desfasurarea activitatii sale, mediatorul autorizat este obligat sa tina arhiva si registre proprii, precum si o evidenta financiar-contabila.

Art. 24. – Mediatorii pot constitui asociatii profesionale locale si nationale, avand drept scop promovarea intereselor profesionale si protejarea statutului lor si pot adera la asociatii profesionale internationale, in conditiile legii.
Va recomand sa cititi raspunsul pe care l-am dat la subiectul "Birou de mediator-inregistrare fiscala,taxe si impozite" pus in discutie de "bpcs". Gasiti acolo pasii detaliati ptr.a inregistra Biroul de mediator!
Succes in activitatea de mediator!
Lalita
Cateva carti utile regasiti pe [ link extern ]
Personal, am cumparat legislatia si una din reviste, dar mai astept si celalalt nr al revistei, e ok!
Spor si succes!

Alte discuții în legătură

Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Birou traduceri-obligatoriu srl sau ii? Emina Emina Buna seara, Am citit subiectele legate de birouri de traduceri, insa am o nelamurire. Poate un traducator autorizat sa deschida un birou, colaborand cu alti ... (vezi toată discuția)
Societate civila sau birou? urgent arity arity Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am. Eu nu am studii juridice si nu stiu ce sa aleg. Am terminat un curs de mediatori si acum trebuie ... (vezi toată discuția)