avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \\"parasire domiciliu\\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"parasire domiciliu"

Buna ziua,
Datorita neantelegerilor si a unei atmosfere tensionate din familie,sotia hotaraste sa plece la parinti impreuna cu minorul,probabil in vederea unui divort.Sotul e de acord ca ea sa plece,chiar si cu minorul,dar fara masina (care e bun comun,cumparat in timpul casniciei,dar inca nu e trecuta pe numele nici unuia dintre ei:) )
Intrebare: care pot fi consecintele faptului ca ea "sustrage" autoturismul si care e probabilitatea ca acesta sa ii ramana ei sau lui la partaj- el neposedand cat.B ?
Poate parea hilar,dar e adevarat:)
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:58, 27 Noiembrie 2012
infractiunea de furt exista chiar si intre soti si se urmareste la plangerea prealabila.

cel mai bine ar fi divort si partaj. instanta poate decide ca masina sa ramana la sotie.depinde si ce alte bunuri au dobandit sotii.
Nu exista consecinte din punct de vedere al divortului in cazul parasirii domiciliului.

Poate lua si masina daca e bun comun dobandit in timpul casatoriei, insa s-ar putea ivi ceva probleme in viitor pt ca spuneti ca nu este pe numele sotilor. O eventuala plangere a proprietarului din acte... etc

Furtul intre soti se pedepseste la plangerea prealabila a celui pagubit. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Cat despre posibilitatea de a ramane unuia sau altuia dintre soti, depinde ce se va solicita in cererea de partaj, care dintre soti isi va manifesta dorinta de a-l pastra, despagubind pe celalalt sot sau preluand eventualele rate. Nu stiu situatia concreta, e greu de dat un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu si furt intre soti lucianlucian lucianlucian Buna ziua! Va rog, vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Furtul intre soti se pedepseste? (in noul cod penal) lucianlucian lucianlucian Va multumesc la toti pentru raspunsuri. Ce pedeapsa este pentru cel ce comite furtul intre soti? Sotia imi spune ca nu se mai pedepseste in Noul Cod penal. ... (vezi toată discuția)
Sesizare politie pentru furt bun comun intre soti ecaterinavasile ecaterinavasile o situatie delicata: masina cumparata in timpul casatoriei, pe numele sotului, sotia plateste ratele creditului ( nevoi personale, dar s-a efectuat virament ... (vezi toată discuția)