avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general conditii import produse alimentare din non-UE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

conditii import produse alimentare din non-UE

As dori sa import ulei,zahar,cereale din afara UE.Stie cineva daca e nevoie de vreo licenta,sau se cuepmpara efectiv si se plateste vama,si daca da,cat costa respectiva taxa.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 19:32, 12 Ianuarie 2013
Buna ziua,

De regula e nevoie de licenta AGRIM pentru cereale, dar depinde si care sunt acestea, depinde si din ce tara vin produsele.
Cu privire la ulei , nu trebuie licenta dar si aici taxele vamale sunt functie de originea marfurilor.

Trebuiesc mai multe detalii pentru un raspuns complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare taxe vamale ailedav ailedav Am primit in cursul zilei de azi procese verbale de recalculare taxe vamale referitoare la importurile facute in 2005 si 2006. Se invoca faptul ca pe facturile ... (vezi toată discuția)
Ce se adauga la pret cif in port chindris_razvan chindris_razvan Vreau sa cumpar marfa de la importator,sau sa import direct[ulei alimentar,zahar,faina,etc],si am primit oferta de pret cif.as dori sa stiu ce cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Daca sunt i.i. neplatitoare de tva, trebuie sa platesc tva la importul de de produse din sua? Brigid Brigid Daca am o intreprindere individuala neplatitoare de TVA a carei activitate consta in importul de produse naturiste si cosmetice bio din SUA si comercializarea ... (vezi toată discuția)