avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
tatal meu apare pe un act de proprietate teren alaturi de un frate si o sora(decedata). Noi nu am stiut de existenta acestui act pana acum ceva timp, deoarece sora (decedata acum) a ridicat actul de la primarie fara sa ne spuna.
Cum putem face iesirea din indiviziune, sa fie tata singur pe act pentru partea lui de mostenire? Celalalt frate nu vrea sau mai bine zis nu e interesat si nu vrea sa se deplaseze pana la locul unde este terenul, iar mostenitorul surorii ne-a ascuns existenta actului si vrea sa fie singurul proprietar. Nu cred ca exista cadastru facut, iar pamantul este impartit in mai multe loturi in locuri diferite.
Exista varianta notariatului sau trebuie facut in instanta? Se plateste taxa de timbru? Imi pot recupera cheltuielile de judecata?
Pamantul mostenit este departe de locul unde sta tatal meu.
Noi avem o copie a actului de proprietate data de cadastru.
Multumesc.


Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 08:26, 28 Noiembrie 2012
Daca va intelegeti (tatal dvs, fratele lui si mostenitorii matusii dvs) asupra impartirii terenurilor , iesirea din indiviziune o puteti face la notar chiar si fara a va prezenta personal in fata acelui notar, in schimb trebuie sa mergeti la un notar din localitatea dvs pentru a va exprima acceptul pentru impartirea la care ati cazut de acord sau pt a imputernici pe cineva sa va reprezinte la notariatul unde se va incheia iesirea din indiviziune. Insa cel mai probabil veti apela la instanta de judecata.
Trebuiesc platite taxa de timbru in functie de valoarea patrimoniala, cheltuieli de judecata . Acestea se platesc de partea care pierde procesul.
Spuneti ca terenurile acelea sunt departe de locul unde se afla tatal dvs insa vreti ca el sa fie trecut singur pe titlu. Iesirea din indiviziune nu ii aduce terenurile mai aproape! Cat despre mostenitorul matusii , acesta nu poate fi singurul mostenitor intrucat chiar daca ar stapini singur terenurile, daca ar vrea sa le instraineze nu ar putea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune elena_1234 elena_1234 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu apare pe un act de proprietate teren alaturi de un frate si o sora(decedata). Noi nu am ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Mostenire zdanut zdanut Daca poate cineva sa-mi dea un sfat. Este o problema de mostenire. Suntem o sora si un frate. Eu sunt necasatorita, Fratele este casatorit,are sotie si 2 ... (vezi toată discuția)