avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venit din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venit din arenda

Buna ziua. va rog frumos să- mi răspundă cineva la următorele intrebari:
1. dacă este legal ca retroactiv să plătească arendatorul impozitul de 16% pe venitul din arendarea terenului agricol (mă refer la anii 2011,2010,2009 retroactiv 5 ani),
Ce se va intămpla dacă nu plăteşte.Menţionez că pentru anul 2012 am intocmit act adiţional al contractul de arendare din care reiese reţinerea la sursă a impozitului pe venit şi virarea in bugetul de stat de către arendaş ,adică subsemnatul in calitate de Intr. familială.
2.avănd in vedere seceta extremă din anul 2012 fapt confirmat şi de expertii dir. agricole cu acte inregistrate la DADR, am convenit de comun acord cu arendaşii
ca pentru anul agricol 2012 voi plăti mai puţin arendă faţă de cel convenit in contractul de arendare (imozitul de 16% din venit este achitat tot de PFA,ei nici nu vor să audă de această cheltuială)Dacă acest lucru va fi acceptat de fisc?Cu stima .Astept raspunsul.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:09, 28 Noiembrie 2012
Daca proprietarul de teren nu a declarat venitul obtinut din arenda (declaratia 200) si platit la fiecare termen, poate fi obligat la plata retroactiva pe 5 ani, si cu penalitati.
Modificarea adusa anul acesta la contract, prin act aditional, se va aplica la anul, cand se va strange recolta pentru anul agricol 2012 - 2013 si se va plati arenda.
Impozitul pe venitul din arenda pe care il veti plati dumneavoatra, il retineti din valoarea adendei si nu e cheltuiala pentru arendas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venit din arenda bajenescu_sorina bajenescu_sorina Am incheiat un contract de arenda acum un an in 2013 pentru recolta anului 2014 banii I-am primit in urma cu 2 zile. dar cu 80 lei mai mult decat scrie in ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venitul din arenda cata14dc cata14dc Am un contract de arenda cu act aditional in care am specificat ca impozitul pe venit 16% si cass 5.5% sa-mi fie retinute de arendas conform OUG:125/2011 si ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)