avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dat afara de la serviciu...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dat afara de la serviciu...

Buna seara,
O firma de protectie si paza. Seful solicita la doi angajati sa se urce pe un vagon de tren sa desfaca o prelata. Cei doi angajati refuza,spunand sefului ca nu sunt autorizati sa se urce pe vagoane de tren. Obiectivul celor doi,nu erau vagoanele de tren...
Pentru acest refuz,cei doi angajati au fos dati afara din serviciu.
Ce pot face cei doi ?
Ar putea trage la raspundere firma,pentru abuz ?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
gigelas, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 05:52, 30 Noiembrie 2012
Pot contesta in instanta decizia de concediere si solicita angajatorului daune....
Trebuie citit contractul de munca si fisa postului.
Daca in fisa postului scrie, printre altele:
"Executa si alte dispozitii ale sefului direct", este incalcarea atributiunilor de serviciu.
Chiar asa o fi ? ... daca seful ii spune sa se arince de pe pod , este o incalcare a atributiunilor de serviciu, in conditiile expuse de dvs?
Din cate stiu eu,cei cu astfel de atributii ar trebui sa fie instruiti si calificati pentru a se putea urca pe vagoanele de tren. Stiu ca au fost accidente grave in domeniu si stiu ca s-a facut mare valva pe aceasta tema la vremea respectiva.
Daca cei doi angajati,in cauza,erau acolo doar pentru protejarea obiectivului,altul decat vagonul,si au atestate doar in protectie si paza,cum se puteau urca pe un vagon CFR ?
Stie cineva ceva concret in acest sens ?
Va multumesc.
Nu trebuie sa stie cineva concret ... d.p.d.v. al legalitatii in sarcina lor nu intra si urcarea pe vagoane ... o fisa a postului unui agent de paza nu poate cuprinde asa ceva.

Este un abuz al angajatorului care a dispus concedierea salariatilor pentru ca au refuzat sa se suie pe un vagon CFR ....

Alte discuții în legătură

Durata limitativa a suspendarii cim conform legii ? ar ajuta o sesizare itm bucuresti ? TiberiuGg TiberiuGg Intrebarea a doua este in directa corelatie cu primul subiect : Durata suspendarii CIM conform legii ? : Buna ziua, sunt in a 31 zi de cand am CIM ... (vezi toată discuția)
Angajat incompetent aurijan_service aurijan_service Am un angajat la o statie i.t.p. care nu numai ca e tamaie si nu stie nimic, dar mai e si cu gura mare si nu vrea sa invete nimic, ma ameninta cu relatiile lui ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca ranya ranya am un salariat care din 15 martie nu a mai venit la munca, a spus ca este bolnav si va veni, ne-a dus cu vorba din saptamana in saptamana si din zi in zi. A ... (vezi toată discuția)