avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu ingrijire copil

Buna seara,
am nascut un copil in data de 30.03.2011 si am solicitat CIC pana la 2 ani.
In cazul meu se aplica prevederea ordonantei potivit careia tatal este obligat sa solicite CIC o luna?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 17:18, 29 Noiembrie 2012
Buna ziua,

Conform art. 11 din OUG.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, "Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept
b) în situaţia în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia."

Avand in vedere faptul ca dvs. ati nascut in martie 2011, prevederea referitoare la luna de concediu acordata celuilalt parinte nu se aplica.

Dana
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea nr. 52/2011- pt nasterile incepand cu ce data se aplica? adribb8 adribb8 Buna ziua, Am nascut in sept 2011, iar de atunci sunt in cic - 3 ani pt copil cu handicap - Ar fi trebuit sa ma intorc la sevici in 23.09.2014, dar ... (vezi toată discuția)
Cum interpretati dvs. aceasta prevedere din oug nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor? misubabanu2000 misubabanu2000 Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la ... (vezi toată discuția)
Cic imariana1 imariana1 CIC obligatoriu si pentru tati o luna? (vezi toată discuția)