avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de Timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de Timbru

Am formulat o cerere in instanta pentru contestarea si suspendarea executarii unui Titlu Executoriu si a unei Somatii de Plata emise de catre Finante si mi s-a solicitat si taxa de timbru . Va rog imi puteti spune care este taxa de timbru pentru aceasta actiune dar si timbru judiciar . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 08:55, 3 Decembrie 2012
potrivit Legii 146/1997, art.1 alin(2) În cazul contestaţiei la executarea silită şi al opoziţiei la executare, taxa se calculează la valoarea bunurilor a căror urmărire se contestă sau la valoarea debitului urmărit, când acest debit este mai mic decât valoarea bunurilor urmărite. Taxa aferentă acestei contestaţii nu poate depăşi suma de 194 lei, indiferent de valoarea contestată.
...in general instantele (din galati) merg spre maxim - 194 lei.
timbru judiciar, 5 lei.

problema este ca pentru suspendare, va trebui sa platiti o cautiune de 10% din valoare

Conform celor spuse anterior de colegul avocat, taxa de timbru pentru contestatie este in functie de valoarea debitului urmarit dar nu mai mult de 194 lei. In privinta suspendarilor, taxa de timbru este de 10 lei, insa intr-adevar trebuie sa depuneti o cautiune de 10% din valoarea debitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare ella_blondina ella_blondina ce taxe de timbru trebuie sa platesc pentru o cerere de suspendare a executarii pana la solutionarea cauzei (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara DonCurent DonCurent Buna ziua .am primit de la un birou executor judecatoresc o somatie 27.062012 si o somatie imobiliara 2908.2012cu privire la un contract de credit nr ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare impotriva unei somatii emise de casa de pensii monik monik buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. am pe cineva in familie care e pensionar si a primit o somatie cum ca trebuie sa dea inapoi niste sume de ... (vezi toată discuția)