avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - declaratii, contributii si schimbare nume dupa ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - declaratii, contributii si schimbare nume dupa casatorie

Buna ziua,

Rugamintea mea este de a ma ajuta cu informatii referitoare la urmatoarea problema:
- In 25.05.2010 m-am inregistrat ca PFA,
- din iunie 2010 pana in noiembrie 2010 am avut venituri in total de 2000 de lei. (pe 2011 si 2012 nu am inregistrat nici un venit pe PFA)Totodata din februarie 2009 si pana in 31 decembrie 2012 (urmeaza sa mi se inchieie contractul) am lucrat cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
- In iunie 2012 m-am casatorit si astfel mi-am schimbat numele.
- de la inceput mi-am depus declaratiile 220 privind veniturile estimate si 200 privind veniturile realizate. De asemenea mi-am platit impozitul aferent.
- insa niciodata nu mi-am platit contributia la sanatate, pensie sau somaj si nici nu mi-am depus declaratii in acest sens.
- Din ianuarie 2013 ar trebui sa inchei un contract pe PFA cu fostul meu angajator pana in mai-iunie 2013 (el spune cum vreau eu ... pe perioada determinata sau nedeterminata .. cum ma va ajuta pe mine.. in sensul ca daca nu imi gasesc servici pana atunci sa ma pot da eu in somaj)

In acest sens am urmatoarele intrebari:
1. Trebuie sa imi schimb certificatul de inregistrare pe noul nume? daca da care sunt documentele care trebuie sa le depun la registru comertului?
2. Ce declaratii trebuie sa depun din urma, unde si ce procente din venitul de atunci trebuie sa platesc?
3. Pot sa intru in somaj dupa ce nu mai inregistrez nici un venit pe pfa? Daca da … ce documente trebuie sa depun si unde?
4. Si ce fel de contract ar trebui sa inchei cu noul sef sa fie in avantajul meu?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iancau_Anamaria , utilizator 09:37, 3 Decembrie 2012
Pentru intrebarea 1. Mergeti la registrul comertului cu noua carte de identitate si cu certificatul de casatorie, precum si cu CUI si certificatul constatator. Se completeaza niste formulare, se ia o noua rezervare de denumire si veti avea apoi actele schimbate in conformitate cu noul nume pe care il aveti.
Multumesc pentru raspuns, intr-adevar am sunat mai devreme la Registrul comertului si mi-a spus sa duc Certificatul de casatorie si noul buletin, de asemenea voi completa acolo si o cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa - am platit impozit, se poate recupera ? ionutpo ionutpo Salut, Am nevoie de sfatul vostru: Am, sau mai bine spus, aveam un PFA cu norma de venit, consultanta si furnizare de alte produse software. Am fost ... (vezi toată discuția)
Intrebari pfa ContSters250185 ContSters250185 Buna ziua, Am reusit sa infiintez un PFA si credeam ca am terminat cu alergatura. De curand am aflat insa, ca trebuie sa ma mai inregistrez undeva ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii la casa de pensii si sanatate (?) / am nevoie urgent de informatii concrete! Ade13 Ade13 Va scriu pentru ca ma aflu intr-o situatie de o confuzie totala, cel putin din perspectiva personala. Sunt persoana fizica autorizata pe traduceri, nu detin ... (vezi toată discuția)