avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca doi fosti soti nu au facut partajul , el s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca doi fosti soti nu au facut partajul , el s-a casatorit legal cu alta femeie ,actul apartamentului cumparat in timpul casatoriei cu fosta sotie este pe numele amandorura (fostii soti),actuala sotie are drept la acel apartament ?

Buna seara ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu ceva raspunsuri sigure ! Eu si fostul sot suntem divortati de 4 ani , nu am facut partajul si se pare ca nici nuil vom mai face. El s-a casatorit legal cu o alta femeie . Eu impreuna cu el suntem trecuti pe actul casei si avem o fiica .Intrebarea mea este urmatoarea ; in lipsa partajului , amandoi figuram pe actul casei ,dar suntem divortati , daca el (doamne fereste s-ar duce la ceruri ) actuala sotie are dreptul la ce am eu impreuna cu el ,nu ii ramane partea lui numai fiicei noastre? Multumesc anticipat ! O seara frumoasa !
Cel mai recent răspuns: cristi_afrim , utilizator 08:47, 15 Aprilie 2017
Actuala sotie ar avea drept la 1/4 din partea lui si restul 3/4 ar dobandi fiica,iar dvs ramaneti cu jumatatea dvs.De ce nu ii vindeti amandoi fiicei dvs acum?
Daca decedeaza fostul sot, da, actuala lui sotie va avea drept la cota-parte din apartament. Oricum veti face partaj in acest caz.
Ar putea sa-i doneze fiicei cat este inca in viata partea lui, dar si pt asta trebuie partaj facut, intre dvs si el.

Sau, da, asa cum spunea si Lorela mai sus, puteti sa faceti act de vanzare-cumparare fiicei inainte de a se intampla ceva cu el.
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
Ariel_tm, utilizator
Va multumesc frumos pentru raspuns ! Asa i-am spus si eu lui , dar el mereu imi raspunde ca ea nu va avea nevoie ca ea are casa ,etc. ...Eu nu cred o iota !Daca ea a putut sa imi ia paharele din vitrina sa le duca la ea acasa ,darami-te niste euro !Credeti-ma ca nu stiu ce sa fac ! Fata noastra este viata mea ,pentru ea ma zbat !
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
Gyna, utilizator
Daca nu vrea, nu prea aveti ce-i face... Din jumatatea lui, fiica va primi 3/4, in caz ca se intampla ceva cu dansul, iar dvs. aveti jumatatea dvs. Puteti solicita apoi partaj in instanta cu sotia lui (care ar detine 1/4 din jumatatea lui) si o puteti despagubi pentru a primi partea ei.
Multumesc frumos pt. raspuns !N-am sa inteleg niciodata de ce unele persoane se priveaza de multe placeri , muncesc o viata ,iar niste noi veniti care nu au contribuit cu absolut nimic la munca ta de o viata ,au dreptul la ea .Cand eu munceam pe rupte ,ma sacrificam si imi pierdeam niste ani din viata , unde era dumneaei ?De ce o dansa care apare acum ,necontribuind cu nimic ,ar avea dreptul la ce ii apartine copilului nostru ? El de la ea nu are nimic ,casa ei este mostenire de la parintii ei,iar sotii la mostenire nu au dreptul.Cum ar fi sa mearga si copilul meu sa ceara drept din casa ei ?Cred ca nici nu ar putea!Asta se intampla prin Romania !

Alte discuții în legătură

Mostenire pentru copil aaalinaaa aaalinaaa buna ziua tuturor, am cumparat o casa veche de la mama mea,eram necasatorita,intre timp m-am casatorit .Sotul meu are un baiat din prima casatorie care ... (vezi toată discuția)
Testament , donatie sau nimic ?! Gyna Gyna Buna seara ! Eu si fostul sot suntem coproprietari pe un ap. de 3 cam. Amandoi detinem cote egale (eu 50 % ,el 50 %). Partaj nu am facut , ne-am inteles noi ... (vezi toată discuția)
Renuntare la habitatie viagera geanistoica geanistoica Buna ziua ! Eu si sotul meu am facut un act de habitatie viagera pentru casa pe care o avem in favoarea fiicei lui din alta casatorie. Eu as vrea sa renunt ... (vezi toată discuția)