avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CNP la facturare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CNP la facturare


Buna ziua,

Pe o factura intocmita de mine sunt obligata sa-mi pun CNP-ul meu? Temeiul legal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:30, 8 Decembrie 2012
Potrivit art.155 (5) din Codul Fiscal, CNP -ul nu se regaseste printre informatiile obligatorii pe o factura.:)
Desi Codul fiscal nu mai prevede aceasta obligatie, printr-o decizie interna se poate stabili acest lucru iar atunci dvs. trebuie sa treceti pe factura C.N.P.
Numai firmele care sunt autorizate pentru "prelucrarea si operarea datelor cu caracter personal" au voie sa foloseasca CNP-ul, cu acordul nostru. :hm:Iar daca legea nu prevede Iulian, la ce ne batem noi singuri cuie in talpa:D?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp-ul ionela20 ionela20 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema- Am comandat online un produs-electrocasnic, am sunat la ei mi-au cerut ... (vezi toată discuția)
Cnp solicitat de o firma, pe internet andrei_OR andrei_OR Salut ! Doresc sa ma inscriu la o firma prin intermediu internetului si imi cere CNP . Vreau sa stiu daca este in regula sa scriu CNP -ul personal sau pot ... (vezi toată discuția)
Cnp-ul public sau privat? e legal sa fie facut public de catre secretariatele facultatilor? ovidiu.tom ovidiu.tom O colega m-a rugat sa merg la decanatul Facultatii de Medicina si Farmacie din Galati sa vad daca s-au afisat listele cu studentii bursieri. Ce ma frapat este ... (vezi toată discuția)