avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... E legal ca un politician sa indemne la neprezentarea ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

E legal ca un politician sa indemne la neprezentarea la votare?

Cred ca nu este corect din punct de vedere legislativ,ca un politician sa indemne populatia sa nu se prezinte la vot?Consider ca ar trebui trimis in judecata! Adym.
Cel mai recent răspuns: petricapetrisor , utilizator 21:45, 11 Iunie 2013
Atata timp cat prezenta la vot nu e obligatorie, fiecare candidat poate indemna proprii sustinatori sa se prezinte sau sa nu se prezinte la vot. E ilegal doar sa-i impiedice prin actiuni directe si concrete sau prin interpusi, sa-si exercite dreptul de vot pe cei care doresc acest lucru.
MULTUMESC MULT PT. RASPUNS.
A indemna oamenii sa nu mearga la vot, nu e corect in primul rand din punct de vedere moral. Daca nu s-ar duce nimeni la vot, ar fi democratie ? Nu. Doar pe vremea lui ceausescu nu se vota.
Poate nu este corect, insa nu este ilegal.
O fi legal, dar daca asta duce la dictatura sau anarhie, o fi bine ?

Alte discuții în legătură

Psd a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregãtesc de ruperea usl ContSters257414 ContSters257414 [b]Surse- PSD a dat semnalul în teritoriu: baronii se pregătesc de ruperea ... (vezi toată discuția)
Referendum nrosu nrosu consider ca marti 21.08.2012 toti cei care am votat sa ne aflam in strada sau la sediul CCR care va trebui sa delibereze in privinta referendumului ... (vezi toată discuția)
1.500.000 de voturi falsificate la referendum? ContSters257414 ContSters257414 [i]Numai din descoperirile făcute de DNA, numărul voturilor fraudate se ridică la aproximativ 1,5 milioane. Dacă la acestea se adaugă cele descoperite de ... (vezi toată discuția)