avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Fara salarii de 2 luni
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Fara salarii de 2 luni

Buna ziua, sotul meu nu a mai primit salarul pe card de 2 luni inclus adica ultimele 4 depuneri pe card nu s-au mai facut ( mentionand faptul ca se depun in 27 si 12 banii) ce putem face?
Actionati societatea in judecata in vederea recuperarii drepturilor salariale.
Inainte de a-i actiona in justitie va trebui sa incercati rezolvarea conflictului prin mediere conform legii 192/2006, (fiind un conflict legat de munca) macar printr-o informare referitoare la avantajele acestei proceduri.

Legea 192/2006 Art. 73
(...)
(2)Dispoziţiile prezentei legi se aplică şi în medierea conflictelor de drepturi de care părţile pot dispune din cadrul conflictelor de muncă.
Nu va trebui sa incerce rezolvarea conflictului prin mediere, ci sa se informeze asupra avantajelor medierii, ceea ce e cu totul altceva.
Neplata slariilor unui salariat, este, sau nu, un conflict de munca?
Ares_3 a scris:

Nu va trebui sa incerce rezolvarea conflictului prin mediere, ci sa se informeze asupra avantajelor medierii, ceea ce e cu totul altceva.



Multumesc pentru precizare si intradevar aveti dreptate. Doar ca spiritul legii este ca justitiabilii sa incerce rezolvarea conflictului prin mediere si nu doar sa obtina un act birocratic inainte de instanta. De aceea am facut precizarea " sa incerce" ... macar printr-o informare privind avantajele medierii. Bineinteles ca medierea este benevola si in niciun caz obligatorie. Participarea la o informare privind medierea ar putea fi catalogata drept "incercare". Ar fi pacat sa se inteleaga ca aceasta "informare" e o formalitate inainte de instanta sau ca medierea ar fi obligatorie.

Alte discuții în legătură

Obligatia de a consulta un mediator NeamtuAurel NeamtuAurel Daca doresc sa actionez in judecata un vecin privind iesirea din indiviziune sau servitutea de trecere este obligatoriu consultarea unui mediator. (vezi toată discuția)
Mai e obligatorie sedinta de informare? Imparatul Imparatul http://www.stiripesurse.ro/ccr-a-desfiintat-obligativitatea-medierii/ Daca nu, e o decizie perfecta. Interventie moderator: avertisment pentru incalcarea ... (vezi toată discuția)
Cand sedinta de informare cu privire la mediere este obligatorie ? Nicolae Dediu Nicolae Dediu Am gasit pe net un articol...el se numeste....[b]Refuzul partii de a se prezenta la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii va fi ... (vezi toată discuția)