avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa recurs

buna ziua! cine ma poate ajuta?intr-un proces am inaintat recurs si am platit o taxa...in recurs s-a trimis dosarul in rejudecare la instanta de fond.solutia nefiind legala am facut din nou recurs.tribunalul imi trimite citatie sa platesc din nou aceasi taxa pe care am mai platit-o odata in primul recurs.cum e legal si corect?
Cel mai recent răspuns: adellantecom , utilizator 12:52, 14 Decembrie 2012
pentru fiecare "mişcare" în procesul civil, statul taxează justiţiabilul : acea primă taxă a fost pt. primul recurs.Cauza s-a judecat şi s-a dispus ca instanţa de fond să rejudece.Dacă dvs. aţi fost nemulţumită de soluţia instanţei de fond în rejudecare, aţi atacat-o cu recurs.Acesta fiind un NOU RECURS (o altă judecată la instanţa superioară), este LEGAL să vi se solicite o nouă taxă: taxa pt. noul recurs.Sfatul meu prietenesc : achitaţi imediat acea impusă taxă şi depuneţi în original direct în prima şedinţă, acea chitanţă+timbrul judiciar (sau cu o mică adresă la Registratura tribunalului, opriţi o copie a chitanţei+a adresei cu nr.de înregistrare) ! În caz contrar : instanţa va respinge ca netimbrată (invocând excepţia netimbrării sau chiar partea adversă) NOUA dvs. cale de atac în recus.Multă reuşită !
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe de timbru handsu handsu Daca in fond cererea de chemare in judecata a fost anulata pentru netimbrare , instanta stabilind termen de recurs , iar dupa declarare acesta poate fi respins ... (vezi toată discuția)
Sunt in ceata... ajutati-ma!.... alex9ys alex9ys Domnii mei, Am fost dat in judecata de un domn, care imi cerea plata a 120 000 lei Ron... Instanta i-a fixat domnului in cauza o taxa de timbru in valoare de ... (vezi toată discuția)
In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)