avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren acaparat...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren acaparat...

Buna ziua,
Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu).
Dupa decesul strabunicului (strabunica decedase anterior) mostenitorii acestei curti au fost bunicul si doua surori ale acestuia.Deci,curtea ar fi fost divizata in trei parti egale.Numai ca,ei s-au inteles de comun acord si surorile au vandut partile lor,bunicului meu,prin act de vanzare autentificat la Judecatorie,in anul 1933.
Astfel,a devenit singurul proprietar al intregii curti.
In timpul colectivizarii,o parte din suprafata curtii a figurat ca teren al C.A.P.-ului si a fost atribuita unchiului meu ca lot in folosinta (cum era atunci).
In 1982 a decedat bunicul,iar la succesiune copiii acestuia (tata,fratele si sora lui) au renuntat la partaj,in favoarea bunicii care traia.
In 1983,a decedat si bunica. La succesiune,s-a dezbatut doar suprafata de 250 mp. care figura ca suprafata bunicilor la acea data (restul figurand ca teren al CAP-ului,chiar daca era data in folosinta unchiului meu).
Astfel,unchiul meu a primit toata suprafata ce figura a CAP-ului,iar tata a primit cei 250 mp.si obligatia de a plati sulta jumatate din valoare,matusii mele.
Dupa revolutie,CAP-ul s-a desfiintat.
Unchiul,a facut cerere de reconstituirea dreptului de proprietate,dupa bunicul,solicitand terenul curtii,care figurase la CAP.Tata si matusa,au facut si ei cereri,insa nu au trecut si terenul curtii ci doar alte terenuri ce le mai detinuse bunicul in camp (extravilan).
S-au emis doua titluri de proprietate:
-un TP comun,pe numele celor 3 frati (tata,unchiul,matusa),unde se mentioneaza doar terenul de 250 mp din curte si terenurile din extravilan (deci,cam astea reprezinta masa succesorala dupa bunicul)
-un TP pt.unchiul,unde se mentioneaza tot restul de teren din curte,ca fiind al sau, cu toate ca intreaga curte trebuia sa fie mostenirea celor 3 copii ai bunicului.
Unchiul a murit in 1995,insa,cu putin timp inainte a instrainat deja o parte din terenul curtii (intravilan).
Anul trecut,2011,a murit si matusa,iar in actele acesteia am gasit documente autentice cu privire la provenienta pamanturilor.Astfel,detin actul autentic de vanzare,din 1933,original,precum si acte ale celorlalte terenuri din extravilan.
In toamna lui 2011,am aflat de existenta TP al unchiului,ca,de fapt el avea TP pe toata curtea (exclus cei 250 mp).Am obtinut o copie dupa acest TP .
Cum se poate acum solicita impartirea curtii,in favoarea tuturor mostenitorilor de drept ? Ce demersuri trebuie facute ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 13:15, 12 Decembrie 2012
anulate în instanţă toate TP de proprietate pe baza noilor probe - acte autentice şi împărţirea terenului curţii la moştenitorii în drept.
Trebuie sa cer anularea ambelor titluri de proprietate ?
Sau anularea TP al unchiului,unde sunt mentionate suprafete de teren ce trebuiau trecute la masa succesorala ?
Normal,o parte din suprafetele din TP al unchiului,ar trebui sa fie adaugate in TP comun.
Apoi sa cer partajul succesoral ?
Va rog,ceva mai clar si mai detaliat,daca aveti timp.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Acte din 1933 - teren gigelas gigelas Buna ziua, Am intrat in posesia unui act de vanzare-cumparare,prin care bunicul meu a cumparat 2/3 din terenul detinut de tatal acestuia inainte de deces. ... (vezi toată discuția)