avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am gresit dar nu sunt hot, ce drepturi am?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am gresit dar nu sunt hot, ce drepturi am?

buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Aseara am fost cu familia (eu , sotul si copilul de 2 ani si 5 luni) intr-un supermarket. Ne-am invartit, ne-am sucit, am facut cateva cumparaturi. Sotul, mai nehotarat din fire a zabovit mai mult la fiecare raion la care a fost. Copilul fiind in carut, a asezat cateva produse in partea de sus a cosului, parte unde se poate aseza copilul si care nu este fixa. Copilul a umblat acolo, sotul a salvat etichetele unor sosete dar la ridicarea sosetelor partea de plastic din carut a cazut peste 2 perechi de becuri (leduri) de masina. La casa sotul a ramas sa plateasca , eu si copilul am iesit pe culoar la o bancuta sa ne echipam. Sotul a gresit, nu a verificat tot cosul, casiera nu a vazut nici ea, si a platit totul mai putin cele doua perechi de leduri, care la raft de unde le-a luat era afisat un pret de 26-28 lei/pereche, nu isi aminteste exact si care se pare ca ar fi costat 45 lei/pereche. Dupa plata produselor, sotul s-a oprit la nici un pas de casa de marcat sa verifice bonul, moment in care a fost inconjurat de 4-5-6 ofiteri de paza si l-au luat la camera lor. Pe scurt, ei spun ca a fost vazut pe camera ca l-a studiat, ca a avut intentie clara de a fura. Daca tot spun ca au camere atat de bine puse la punct se poate vedea totul, cum s-a petrecut si se poate vedea ca nu au fost puse acolo cu mana. In plus, sotul nu are nici un antecedent, eram singuri in tot supermaketul (era in jur de ora 23.00). Ne apucam de furat cand toti erau cu ochii pe noi, fiind o ora atat de tarzie, si intr-un fel ii deranjam... ? Cert este ca au admis si ei ca nu este un hot profesionist, au admis ca poate a fost o greseala desi tot timpul i-au spus sotului ca a furat, si ca atare i-au dat 2 alternative: 1. cheama politia (varianta pe care am fi ales-o daca nu eram cu copilul), si 2. plateste la dublu produsele. Este normal, sa fie afisat la raft un pret la produs si sa mergi la casa si sa platesti alt pret? In plus, este normal sa platesti la dublu un produs si sa nu ni se dea nici un bon, chitanta, ceva la mana ca am platit? A fost completat un formular , pe care a trebuit sa-l semneze, unde a fost completat doar numele si bifata casuta cu furt in grup. Produsele au garantie un an. Ni s-a refuzat acordarea bonului fiscal pe motiv ca ramane atasat la acel proces verbal. Nici nu ni s-a aratat bonul ca banii au fost incasati legal. As am platit pentru o neatentie, 2 produse care ar fi costat maxim 60 lei, am platit 180 lei si fara chitanta, justificare ceva... Acea semnatura pe un proces verbal a ramas... ei pot spune ca a fost dat un nume, cineva, pot sa nu recunoasca nimic si uite asa din hot am devenit pagubit. Ce au facut ei , nu este tot furt calificat?
Noi admitem ca am gresit. A fost neatentie, dar ce au facut ei, acesti ofiteri de paza, cum se cheama?
Va multumesc si va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
adrianaigor, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:19, 16 Decembrie 2012
Daca va considerati atat de nevinovati, duceti-va la sectia de politie, faceti-le o reclamatie, politistii vor viziona imaginile de pe camerele de luat vederi, si asa mai departe...Nu cred ca va spun ceva nou !
Multumesc de raspuns. As fi dorit mai mult decat un "si asa mai departe"
Cred ca solutia propusa mai sus de colegul meu este ce mai buna varianta din mai multe motive:
- infractiunea este una extrem de minora, care in cea mai "grava' situatie se poate solda cu neinceperea urmarii penale pentru lipsa pericolului social.
- Aveti posibilitatea pentru a va recupera suma de bani sau a primi o parte din ea inapoi. Asta daca ofiterii de politie constata nelegalitatea procedurii aplicate de agentii de paza.
Mai puteti avea urmatoarea posibilitate. Sa mergeti cu sotul dvs inapoi la super-market unde sa redeschiudeti " ancheta" pe cale amiabila, spunandu-le celor de acolo ca in caz contrar veti face o plangere la politie. Partea proasta este insa ca dvs sau sotul dvs deja ati semnat acel document in baza caruia dvs ati achitat suma de 180 de lei, dar daca a fost bifata casuta "furt" acel document se poate anula daca se constata ca furtul nu exista.
Este una din formele de fionalizare a |evenimentelor "de acest gen
Aspectul ca a fost achitata suma dubla fata de valoarea reala,ca nu a fost eliberat document justificativ constituie dovada culpei reprezentantilor unitatii ce asigura paza unitatii unde a avut loc incidentul
Aveti dreptul sa sesizati oficial conducerea unitatii de politie referitor la maniera de solutionare ,atitudinea reprezentantilor unitatii de paza
Dar sa nu uitam un aspect, chiar daca si cei de la paza sunt in culpa, si utilizatorul este in culpa si treaba cu "din greseala" nu prea tine, pentru ca asa s-ar scuza toata lumea....

Alte discuții în legătură

Inselat la supermarket, diferenta pe bon Lulica Lulica Buna seara Deschid acest nou topic doarece nu am gasit in forum decat furt DIN supermarket. Problema mea vizeaza \\"cealalta\\" parte. Nu vreau sa aduc in ... (vezi toată discuția)
Problema acuzatie furt carrefour cloudabz cloudabz Acum 2 saptamani am fost carrefour sa facem cumparaturi eu si prietena mea,ne-am terminat cumparaturile si le-am dus la masina dupa care am intrat inca odata ... (vezi toată discuția)
Am fost prins furând în hypermarket dar nu au chemat poliția, ci doar m-au pus să plătesc produsul. mi se poate întâmpla ceva? Cristi Snd Cristi Snd Astazi am incercat sa fur o pereche de casti la 49 de lei dintr-un hypermarket din simpla prostie si nejudecata pe moment, iar dupa ce am achitat produsele din ... (vezi toată discuția)