avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... reinsertia debitorului in activitatea economica, dupa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

reinsertia debitorului in activitatea economica, dupa reorganizare

Speta pe scurt: a fost un contract de executie, firma mea in calitate de executant, si o societate in calitate de beneficiar. Lucrarea s-a executat, dar pretul a fost achitat numai partial. Intre timp, beneficiarul a intrat in insolventa si in urma planului de reorganizare, s-a decis reisertia sa in activitatea economica. Intrebare: ce sanse am sa imi recuperez sumele restante ? Sa introduc la instanta o ordonanta de plata ? Aveti cumva ceva practica in acest sens? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: roxana-fig , utilizator 12:48, 28 Ianuarie 2013
Buna ziua .
Reinsertia in activitatea economica inseamna practic reluarea activitatii normale a firmei .Deci va puteti recupera normal creanta dvs.daca aceasta indeplineste conditiile legale,sa fie certa,lichida si exigibila .
Cu stima,
Marius Bote .
Multumesc de raspuns, asa am sa fac. Dar in OUG 119 scrie ca prezenta ordonanta nu se aplica creantelor inscrise la masa credala in cadrul unei proceduri de insolventa. Si eu, cu creanta mea am fost inscrisa in masa credala, insa am fost defavorizata 100% fiind numai chirografar. Oare sa merg mai bine pe OG 5 /2001? avand in vedere ca aici se nu face diferenta intre diverse tipuri de creante.
Puteti sa-mi indicati o speta similara castigata, oriunde in tara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa prin reorganizare gheor gheor O societate aflata in insolventa prin reorganizarea are un credit garantat cu un bun imobil aflat in proprietatea personala a administratorului, poate fi ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala traian23 traian23 Buna seara ! In conditiile in care o parte din facturi sunt scadente in luna decembrie, ianuarie, februarie .... ma pot inscrie cu intreaga suma , sau doar cu ... (vezi toată discuția)
Pentru categoria creditorilor chirografari a caror creanta a ... drdpiasi drdpiasi Pentru categoria creditorilor chirografari a caror creanta a fost acceptata in Tabelul creditorilor, dar care sunt creditori defavorizati prin planul de ... (vezi toată discuția)