avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare grad profesional
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare grad profesional

in data de 22 nov s-a finalizat examenul de promovare in grad prof. Va rog sa imi spuneti daca emiterea deciziilor de numire in noua functie dupa promovare pt cei admisi este conditionata de aprobarea unui HCL de modificare a statului de functii? Sau HCL -ul poate fi aprobat si la o data ulterioara? Care este temeiul legal de conditionare intre decizii si aprobare a HCL? Concret doresc emiterea deciziilor cu data de 1 dec si aprobarea HCL -ului va fi in cursul lunii dec la prima sedinta. Este posibil? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: aleko27 , utilizator 14:11, 26 Decembrie 2012
nu cumva examenul de promovare nu putea avea loc fara o aprobare anterioara prin HCL? eu as intelege ca exista deja un HCL in baza caruia s-a organizat examen si acum primarul poate emite actele de numire
Dupa sustinerea examenului de promovare in grad se emite decizia/dispozitia de numire in functia publica. Hotararea de consiliu local se tine pentru modificarea statului de functii si statului de personal, avand in vedere ca functia d.voastra se modifica.
Finalizarea examenului nu este conditionata de vreo hotarare de consiliu local pentru aprobarea acestui examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a unui functionar public marilena74 marilena74 am sustinut examenul de promovare in clasa in data de 14.02.2012 cand am fost si promovata.in data de 27.02.2012 a fost adus adus la cunostinta consilierilor ... (vezi toată discuția)
Avansarea in trepte de salarizare, promovarea in grad si in clasa a functionarilor publici adon adon 1.Am observat la mai multe primarii din tara ca propun in consiliul local aprobarea avansarilor in trepte de salarizare si nu inteleg de ce. Inteleg pentru ... (vezi toată discuția)
Data promovarii in clasa IORDANA IORDANA Buna. Am o nelamurire. Conform Ordinului ANFP 10280/2008, in termen de 5 zile de la data primirii avizului ANFP pentru transformarea postului (din studii ... (vezi toată discuția)