avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere ipoteca dupa achitarea creditului imobiliar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere ipoteca dupa achitarea creditului imobiliar

Buna ziua,

Exista diferente in modul in care notarul poate intocmi declaratia pentru OCPI in vederea radierii, diferente care sa se reflecte in costuri pe care eu le datorez notarului?

Concret, am citit pe acest forum ideea urmatoare, citez:

"Daca in declaratie se mentioneaza valoarea creditului care se radiaza, se incadreaza la acte evaluabile prin urmare s-ar putea ca onorariul sa fie calculat la valoare.
Daca in adresa nu se mentionează valoarea creditului si doar 'creditul acordat in baza contractului de imprumut/ipoteca etc, nr.....a fost achitat integral' prin urmare solicitam OCPI radierea (in mare cam asa e) nu ar trebui sa fie considerat un act evaluabil si ar trebui taxat normal (dar in functie si de onorariile respectivului notar public la care ajungeti). "

Multumesc,
Andrei
Cel mai recent răspuns: Vereș Dan , utilizator 22:31, 5 Mai 2022
Cred ca nu este necesar sa ajungeti la notar pentru radierea unei ipoteci sau interdictii.
Adeverinta de la banca prin care se confirma achitarea integrala si se mentioneza acordul pentru radiere, + o cerere din partea proprietarului, prin care se solicita radierea (ipotecii, interdictiei, sau ce este inscris) se pot inregistra la OCPI de catre proprietar.
Eu am aflat că mai am ipoteca pe casă la 20 ani după ce am achitat creditul.
Acum banca după ce am fost la ei ,îmi motivează că nu mai găsesc contractul de credit,nici pe cel de ipotecă și mă trimit pe mine la notar să caut contractul de ipotecă.
E corect din partea lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca dupa achitarea creditului imobiliar andreiuc andreiuc Buna ziua, Exista diferente in modul in care notarul poate intocmi declaratia pentru OCPI in vederea radierii, diferente care sa se reflecte in costuri pe ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca executionala ionicutz ionicutz Buna. ziua. Am urmatoarea problema: in 1995 bunicul meu, decedat intre timp in 2011, a facut un credit ipotecar, pe care nu a reusit sa-l ramburseze. S-a ... (vezi toată discuția)